Ikväll kl.20.45 spelar Chelsea mot FC Barcelona och det är utan tvekan den svåraste matchen för de engelska lagen i slutspelet av Champions League.

Chelsea kommer till matchen med en liten relativ formkurva i ryggen med två segrar – dock mot svagt motstånd. Giroud har verkligen hittat hem och han har nu tagit över förstaplatsen längst fram från Morata. Att dock ha samma approach mot Barcelona som man har inför möten med West Brom och Hull räcker dock inte långt och det krävs garanterat något extra från manager Conte om man ska ro hem ett positivt resultat här.

FC Barcelona ångar på i La Liga men har sett lite tröga ut de senaste veckorna. Det är inte en självklar maskin som gästar Stamford Bridge ikväll. Messi och Suarez är dock alltid giftiga och båda kan på egen hand avgöra en match. Särskilt intressant är Messi som alltid har haft en förmåga att prestera mot just Chelsea.

I kraft av bortaplan och att man vill ha med sig ett mål till Nou Camp är oddset 2,40 för vinst till Barcelona helt acceptabelt. Chelsea kommer att vilja ligga lågt och försöka stänga ner ytorna för Messi. 0-0 vore ett riktigt bra resultat för Conte och att hålla Barcelona kort är nog garanterat hans högsta prioritet.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.