Kalenderåret 2016 lider mot sitt slut och det summeras med en vår- och höstsäsong som inte är någon vidare smickrande läsning för alla lag i The Football League, Englands fyra högsta ligor. Sex lag har snittat mindre än en poäng per match vilket lett till att tre lag degraderats och två är på väg att åka ur. 

De lag det rör sig om är Rotherham, Aston Villa och MK Dons från Championship, York och Dag & Red som åkte ur League Two samt Crystal Palace från Premier League. Av dessa sex är det bara de sistnämnda som ännu inte bytt manager men sett till denna skrala poängsvit är det inte otänkbart att Alan Pardew får lämna Crystal Palace innan året är slut.

Härnäst väntar Swansea (b), Southampton (h), Hull (b), Manchester United (h), Chelsea (h), Watford (b) och Arsenal (b) innan ligan vänder den 3 januari. Med ett öppet transferfönster och en möjligen ännu sämre tabellposition ligger Pardew och Palace i verkligen riskzonen. Med 11 poäng på 12 omgångar hittills, hur många poäng är det realistiskt att Palace tar från de kommande sju omgångarna? Nedan sammanfattas de sex sämsta lagen i The Football League efter spelade matcher, antal tagna poäng och poäng per match i snitt där The Eagles resultat under 2016 verkligen sticker ut. Inte minst då Crystal Palace till dagens datum släppt in mål i 17 raka ligamatcher och förlorat fem raka matcher med sammanlagt 6-13. Vårens FA-cupfinal mot Manchester United, som man bara var minuter från att vinna, känns med rätta som en evighet sedan och vad det ska bli av detta Palace återstår att se men med spelare som Yohan Cabaye, Christian Benteke, Andros Townsend och Wilfried Zaha finns det såklart gott om potential. Frågan är bara om Alan Pardew är rätt man för jobbet?

Position  Lag                    Spelade matcher  Poäng  Poängsnitt
87.         Rotherham        39                        35       0.90
88.         MK Dons            40                       35       0.88
89.         Aston Villa         36                        31       0.86
90.         Dag & Red         22                        18       0.82
91.         York                  23                        18       0.78
92.         Crystal Palace    31                        22       0.71

//Ohlsson @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!