Tredje omgången är spelad i Allsvenskan och den bjöd på en hel del dramatik. Som vanligt kommer vi gå igenom tre anmärkningsvärda punkter samt omgångens lag.

Hur bra är Pawel Cibicki?
Han fick sitt stora genombrott förra säsongen i Jönköpings Södra och nu är han tillbaka i Malmö för att visa hur bra han faktiskt är. Men hur bra är Cibicki? Han har redan hunnit med att göra tre mål och en assist på de inledande tre matcherna och ser väldigt hungrig ut. En anfallstyp som inte riktigt finns i Malmö FF och ett näsa för mål som jag inte trodde att han skulle utveckla när jag såg honom för första gången för några år sen. Jag skulle inte bli förvånad om Cibicki skjuter Malmö FF till guldet och vinner skytteligan, om han inte lämnas Sverige innan dess. Så bra är han!

Djurgården är igång!
Det tog bara några minuter mot Elfsborg för Djurgården att göra sina första mål i Allsvenskan. Ett virrigt försvar i bortalaget utnyttjades och en spelare som Mrabti glänste. Djurgården såg bra ut samtidigt som Elfsborg såg svaga ut. Viktigt för hårdsatsande DIF att poängen och målen rullar in samtidigt som det ser tungt ut för Haglunds mannar. Mrabti och Engvall gör bra matcher!

Hammarby tog en viktig seger – men räcker det?
I ett adrenalinderby kunde Hammarby ligga rätt och besegra AIK och därmed ta sin första seger i årets Allsvenska. En fjäder i hatten och mycket självförtroende kommer självklart komma från den här segern men räcker det? Hammarby gjorde en taktiskt väl genomförd match och låg på rätt sida för att sedan kunna ställa om. Det fungerar mot ett aningen desperat AIK i ett derby där mycket handlar om vilja och motivation, men kommer det räcka i andra matcher? Efter att ha sett Hammarby mot Norrköping och Kalmar så började jag befara att klubben riskerar att hamna i en nedflyttningsstrid. Nu är frågan hur Hammarby reagerar på den här vinsten. Kan man göra samma sak i viktiga matcher mot till exempel Jönköpings Södra och Sirius?

Omgångens lag #3 enligt fotbollsportalen
Joshua Wicks – Sirius (1)

Jesper Nyholm – AIK (1)
Joseph Aidoo – Hammarby (1)
Joakim Karlsson – Jönköpings Södra (1)
Sebastian Ring – Örebro (1)

Jiloan Hamad – Hammarby (1)
Kingsley Sarfo – Sirius (2)
Kerim Mrabti – Djurgården (1)
Michael Omoh – Örebro (1)

Pawel Cibicki – Malmö FF (2)
Alhassan Kamara – Häcken (1)

Dela
Fotbollsromantiker som driver bloggen Liverpoolstories.

Lämna en kommentar: