Omgång fyra är spelad i Allsvenskan och vi ska, som vanligt, gå igenom tre anmärkningsvärda saker samt omgångens lag.

Sirius fortsätter imponera
Nykomlingarna Sirius har fått en smakstart på den efterlängtade sejouren i Allsvenskan och efter övertygande 3-0 mot Kalmar så är det nog ingen som tvivlar på deras kvalité. Kingsley Sarfo fortsätter att producera, Joshua Wicks fortsätter att dominera. I Sirius finns det gott om vilja, disciplin kryddat med spets och kvalité och det känns inte längre som om frågan är om de åker ut eller inte, frågan är hur högt upp i tabellen de kan ta sig. Får de bara behålla nyckelspelare över sommaren så tror jag inte att Uppsalalaget har några som helst problem att hamna i mitten av tabellen.

Kalmar däremot har det jobbigt just nu. De ligger sist i Allsvenskan och har släppt in hela tolv mål på fyra matcher. Truppen är inte dålig utan just nu är det bara något som inte stämmer. Frågan är om Swärdh är rätt man att vända på den taskiga starten eller om vi kommer se en ny tränare inom kort. Comeback chans för Nanne?

Simon Lundevall i toppform
Även om Elfsborg inte har sett överdrivet stabila ut så har Simon Lundevall startat den här säsongen fantastiskt. Med små tekniska nummer och en utmärkt speluppfattning så dominerade han torsdagens match mot Örebro som hans Elfsborg vann övertygande med 3-0. Ett mål och tre assist har det blivit såhär långt på de fyra inledande matcherna och frågan är om Simon Lundevall inte kommer få sitt stora genombrott den här säsongen?

IFK Norrköping tog en viktig seger
Efter en tung start i Allsvenskan och tre raka förluster (cupfinalen inräknad) så var det en dyster stämning när Alhassan Kamara gjorde 1-0 för BK Häcken efter 22 minuter spelade. Men Norrköping tog sig i kragen, reste sig och lyckades vända matchen till seger på bortaplan. Ett styrkebesked och viktiga poäng för Jens Gustafssons mannar och närmast väntar en tuff uppgift hemma mot Jönköpings Södra som har startat den här säsongen strålande. För IFK Norrköpings del vore det viktigt att följa upp vändning mot BK Häcken med en ny seger.

Fotbollsportalens omgångens lag #4
Joshua Wicks, Sirius (2)

Stefan Karlsson, Jönköpings Södra (1)
Jon Gudni Fjoluson, Norrköping (1)
Jesper Manns, Elfsborg (1)
Victor Yotun, Malmö (1)

Simon Lundevall, Elfsborg (1)
Kingsley Sarfo, Sirius (3)
Ian Sirelius, Sirius (1)
Ken Sema, Östersund (2)

Gustav Engvall, Djurgården (1)
Viktor Prodell, Elfsborg (1)

Dela
Fotbollsromantiker som driver bloggen Liverpoolstories.

Lämna en kommentar: