Många matcher i Allsvenskan på sistone och det tycker vi på fotbollsportalen är riktigt kul. Här kommer som vanligt omgångens lag och några tankar efter omgång 5 och 6.

Derbyt i Göteborg
Det har inte varit en lyckad säsongsinledning för IFK Göteborgs del och bättre blev det inte av att förlora med 4-0 i derbyt mot BK Häcken. Många supportrar krävde Jörgen Lennartssons avgång efter förlusten och just nu känns läget inte helt harmoniskt. Nu väntar en match mot ett förbättrat Kalmar FF på hemmaplan och det är nog viktigt för IFK Göteborg att man studsar tillbaka så snart som möjligt.

Daleho Irandust
Lägg det här namnet på minnet. Supertalangen (18 år) har gjort succé den här säsongen som en offensiv mittfältare i BK Häcken. Med ett fint flyt och steget och en härlig speluppfattning så kan Irandust bli årets genombrott. Han krönte en fin insats mot IFK Göteborg med en assist och BK Häcken fortsätter att spotta ur sig talanger. Kul för svensk fotboll!

Svängig match i Borås
Elfsborg har haft svårt att säkra 3 poäng den här säsongen och man tappade en ledning sent mot GIF Sundsvall i omgång fem och i omgång sex skulle man ta emot Östersund. En match som svängde vilt. Redan efter 32 minuter ledde hemmalaget med 2-0 men Östersund reducerade (63′) och kvitterade (78′) innan Jörgen Horn i Elfsborg fick utvisning i den 83e minuten. Då ökar Östersund trycket och gör 3-2 (86′) och 4-2 (87′). Då känns det som matchen var död. 4-2 till Östersund med några få minuter kvar och en man med. Men icke. Lasse Nilsson i hemmalaget ville annorlunda. 4-3 (90′) och 4-4 (90′) och båda lagen fick med sig ett poäng. Vilken match!

MFF rycker
Malmö spelar stabilt i det tysta och plockar många poäng vilket gör att man nu efter sex omgångar leder serien med fyra poäng och redan börjat rycka. MFF ser väldigt bra ut och det finns kvalité på samtliga fötter. Kommer något lag kunna ta upp jakten? Troligen inte, men om jag får kasta ut lite jokrar så vore det BK Häcken och IFK Norrköping.

Omgång 5
Oscar Jansson – Örebro (1)

Andreas Johansson – IFK Norrköping (1)
Joseph Aidoo – Hammarby (2)
Jesper Nyholm – AIK (2)
Viktor Elm – Kalmar FF (1)

Curtis Edwards – Östersund (1)
Niclas Eliasson – IFK Norrköping (1)
Simon Olsson – Elfsborg (1)
Simon Thern – AIK (2)

Saman Goddos – Östersund (1)
Kalle Holmberg – IFK Norrköping (1)

Omgång 6
Anton Cajtoft – Jönköpings Södra (1)

Joel Andersson – BK Häcken (1)
Andre Calisir – Jönköpings Södra (1)
Marcus Danielsson – GIF Sundsvall (1)
Marcus Degerlund – Hammarby (1)

Magnus Eriksson – Djurgården (1)
Jamie Hopcutt – Östersund (1)
Daleho Irandust – BK Häcken (1)
Melker Hallberg – Kalmar FF (1)

Björn Paulsen – Hammarby (1)
Alhassan Kamara – BK Häcken (2)

Dela
Fotbollsromantiker som driver bloggen Liverpoolstories.

Lämna en kommentar: