Efter att både Francesco Guidolin och Bob Bradley har fått sparken den här säsongen så måste Swansea vara noggrannare i sitt val av manager. Den 44-årige engelsmannen Paul Clement ryktas få axla den tuffa uppgiften att rädda kvar ett formsvagt Swansea i Premier League.

2009 tog italienaren Carlo Ancelotti över Chelsea och samtidigt utsågs Paul Clement till assisterande tränare. Det skulle bli början på ett troget samarbete mellan de båda tränarna. Ancelotti fortsatte sedan till Paris Saint-Germain, Real Madrid och Bayern München och varje gång så tog han med sig Paul Clement som sin högra hand.

Som assisterande tränare så har Paul Clement varit med och vunnit titlar i tre olika länder, men ännu har han inte gjort något större avtryck på egen hand. Sommaren 2015 tog han över Derby i Championship och i februari 2016 fick han sparken efter att ha fört klubben till en femteplats. Något som i efterhand kan anses vara onödigt av Derby då hans ersättare, Nigel Pearson, fick sparken i oktober den här säsongen efter att ha vunnit enbart två av de elva inledande matcherna. Nu får Paul Clement en ny chans att visa vad han kan åstadkomma på egna ben.

Swansea reser till London idag för att möta Crystal Palace. Två klubbar med svag form som letar positiva effekter genom tränarbyte. En otroligt viktig match för båda lagen. Paul Clement uppges bli presenterad idag men kommer inte medverka under matchen.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.