Pereira fick mycket speltid under försäsongen och visade verkligen att en ytligare utlåning inte var nödvändig. I premiärmatchen mot Leicester stod Pereira för flest bollvinster och brytningar och var planens nästa bästa spelare efter Luke Shaw.

Jose Mourinho berömde brasilianaren efter matchen och sa att han stod för en fantastisk insats från sin nummer 6 roll. Pereira har fått mycket beröm av Mourinho under försäsongs turnen  och Mourinho berättade att han från början inte ville låna ut honom till Valencia  men klubben gjorde det ändå. Utlåningen till Valencia gav han dock erfarenhet där Valencias tränare Marcelino utveckla många detaljer i Pereiras spel.

Sky gjorde en intervju med Manchester Uniteds tidigare akademitränare Paul McGuinness som berättade att Pereira var en stor talang som verkligen kunde avgöra matcher men som hade ett stort ego vilket gjorde det svårt att passa in i laget. Paul tror dock att Pereira kommer ta en startplats i United inom två år och att han har allt som krävs för att kunna bli en av världens bästa mittfältare i framtiden.

Pereira kom till United som 15-åring som en defensiv playmaker men har under sin tid i klubben fått spela på en ytterposition och även som offensiv mittfältare. Det är först denna säsong som han fått chansen på hans riktiga position. De tidigare säsongerna när han var utlånad till Granda och Valencia spela han som ytter och fick inte då heller chans att spela på sin ursprungliga position.

Under denna säsong kommer Pereira att få stort förtroende utifrån vad man hört av Mourinho dock så kan det bli svårt att ta en startplats då konkurrensen på mittfältet är väldigt tuff. Det kommer krävas att Pereira fortsätter att leverera som han tidigare gjort om han ska ha kvar sin startplats.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.