Första matcherna för säsongen är alltid lika ovissa som de är efterlängtade. Den här säsongsupptakten bjuder på flera härliga drabbningar och på Topptipset hittar vi defensiva lag som har alla chanser i världen att ställa till med oreda för de förväntade topplagen.

Manchester City får agera odiskutabla favoriter då man besöker nykomlingen Brighton. Pep har finslipat sitt lag under sommaren och med rejäla förstärkningar i försvaret känns Man City som ett komplett lag den här säsongen. Med sin offensiva styrka och förväntat ramstarka defensiv bör man vinna över Brighton.

Southampton, Bournemouth och Wolverhampton är andra spikar på min kupong. De förstnämnda får favoritskapet i sin match då de har fördel av hemmaplan samt att de har ett samspelt lag som inte har köpts sönder (exkl. VVD). Gabbiadini har alla kvalitéer för att göra ett tjuvmål och lagets skickliga defensiv kan sedan stänga matchen. Bournemouth spelar lika kreativt som förra säsongen och kommer att mönstra fjolårets skyttekung i laget – Joshua King från start. Mot ett trögt försvar som dessutom är försvagat av skador kommer kvickheten och självförtroendet i de svart-rödrandiga att räcka långt. I Championship bör Wolves äga boll och dominera spelet mot ett relativt håglöst Derby. Hemmalaget visade ingen vidare klass i första matchen mot Sunderland, trots att man fick med sig 1-1. Man saknade kreativitet i anfallet och man såg helt enkelt tröga ut. Wolves har härlig potential och känns taktiskt skickliga i år. Helt klart en spännande spik!

Topptips 11/8

När det kommer till kupongens stora skräll så ställer jag mitt hopp till att Burnley överraskar Chelsea än en gång (man har gjort det förr – i ligan). Chelseas tapp av Matic kan få ödestigra konsekvenser i defensiven. Anfallsspelet har fått sig en rejäl törn när varken Hazard, Pedro eller Costa kommer till spel. Utan offensiva spelare med självförtroende att hålla i bollen kan man inte spela av matchen lika enkelt. Burnley kommer att få sina chanser och kanske kan man skrälla till med ett mål från en fast situation?

Palace och Everton är trevliga hemmafavoriter som har goda chanser att leverera. För Palace del kommer dock krysset med av den anledning att man möter Huddersfield som har förfinat sättet att anpassa taktik efter motstånd. Det var inte av offensiv skicklighet som man tog sig upp från Championship förra säsongen utan det var mental styrka och generell taktisk fotbollskunskap som gjorde det. Stoke är som vanligt förutsägbart och kommer att spela tight och återhållsamt. Arnautovic finns inte med längre och då finns det få matchvinnare kvar i laget. För Evertons del behövs tre poäng då man har otroligt tufft spelschema framöver!

Avslutningsvis, i Wales och i mötet mellan Cardiff och Aston Villa utgår jag från krysset. Villa är svårslagna men har inte riktigt hittat rätt i offensiven än. Cardiff spelar disciplinerat och kommer att värna om att inte förlora. Det går före viljan att vinna här.

Vad tror ni? Något tecken ni hade placerat på annat ställe? Lämna en blänkare så snackar vi om saken. Mot åtta rätt kamrater!

//Anton @Fotbollsportalen

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.