Första matchen i återkomsten till Premier League blev kanske inte riktigt något drömscenario för Aston Villa. Tottenham vände matchen i andra halvlek och vann med 2-1. Tyvärr för Villas del var det mer än bara hål i försvaret som blev synligt för fotbollsvärlden.

Matchen mellan Tottenham och Aston Villa inleddes knackigt och hackigt och det märktes tydligt att det fanns en viss premiärnerv i båda lagen. Spurs led dessutom av att flera av nyckelspelarna inte var tillgängliga samt den mindre prekära situationen som omgärdat Christian Eriksen hela sommaren. Av den anledningen var det inte särskilt oväntat att det var Aston Villa som gjorde matchens första mål.

Efter första 45 såg att relativt bra ut för nykomlingen Villa och det var nog glada men bestämda miner i Villas omklädningsrum i paus. Föga anade fans och löst sittande folk på arenan att Villa skulle blotta en oehörd svaghet i mitten på andra halvlek. En svaghet som jag tror kommer leda till bottenstrid och därefter nedflyttning.

Med dryga kvarten kvar kvitterade Tottenham till 1-1 och därefter var det bara en tidsfråga innan segermålet kom. Harry Kane gjorde det han typ aldrig gör annars i augusti – nämligen mål. Lika konstigt och oväntat som Kanes målskytte, lika oväntat var det att se Villa-spelarnas demolerade fysiska status. Man gick helt enkelt på knäna och det i en match som egentligen saknade tempo? Flera spelare stod dubbelvikta och det vilades på hälar lite här och var sista 20.

Var det ett resultat av överträning? För svag försäsong eller för ivrigt jagande och icke hushållande mer resurserna? Förmodligen en komplex blandning men det var väldigt oroväckande att se för ett lag som har som inställning och målsättning att kämpa sig kvar. Ska man lyckas med det kan man inte klara av att spela i 70 minuter i Premier League, man behöver klara 90+8 – minst.

Aston Villa gjorde det inte den här gången och jag tror inte man gör det nästa gång heller. Med det sagt står jag fast vid min titel – Aston Villa ramlar ur!

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.