Gårdagens match mellan Chelsea och Manchester United bjöd på det mesta. Matchen i sig hade en ovanligt hetsig stämning som påminde väldigt mycket av den gamla Premier League fotbollen. 

Matchen började ganska segt där Mike Dean ständigt var framme och viftade med korten. I den 21 minuten så lyckades Antonio Rudiger hitta rätt efter att Paul Pogba hade tappat markeringen totalt. Det var efter det matchen började öppna upp sig. Chelsea fortsatte att dominera bollinnehavet men United var vassa på deras kontringar.

Den andra halvleken var de som stack ut i matchen och kan ha varit bland dom mest sevärda halvlekarna under denna säsong. Tio minuter in i andra halvlek så kom kvitteringen av Anthony Martial efter att United hade massor möjligheter så lyckades Ashley Young slå ett inlägg som Martial lyckades förvalta. Matchen fortsatte och luta och i den 73 minuten fick United en kontring som Anthony Martial lyckades förvalta efter ett mycket fint avslut.

Efter Uniteds 2-1 mål så börja de spela på resultatet och gjorde allt i sin makt för att få tiden att gå. Det blev många avbrott under den perioden och en hel del Chelsea spelare tappade humöret. tiden fortsatte att gå och i den 96 minuten blir det flipperspel i Uniteds straffområde och tillslut lyckas Ross Barkely göra 2-2 och glädjescenerna på Stamford Bridge var helt otroliga. Något som stack ut under firandet på 2-2 målet var Chelseas andra assisterande tränare Marco Lanni reaktion där han firade framför Mourinho vilket lede till att Mourinho tappade humöret helt vilket resultera i att ordningsvakterna fick stoppa honom.

Resultatet 2-2 kändes i efterhand ganska rättvist där Chelsea ändå hade stora delar av matchen. Efter denna match längtar man redan till returmötet på Old Trafford  som spelas i April.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.