Vi skrev ihop en lista för några veckor sedan över troliga namn att få sparken härnäst i Premier League. Först ut blev Crystal Palace som fick nog av Alan Pardew, 2:a på vår lista, och ersatte honom med Sam Allardyce. Under tisdagen kom nästa besked – Bob Bradley får sparken av Swansea efter blott tre (!) månader.

Amerikanen Bob Bradley fick bara 85 dagar på sig innan 1-4 förlusten hemma mot West Ham på annandagen blev droppen för klubbens ägare. Ett beslut som verkligen andas kortsiktighet och panik snarare än något annat även om formtabellen knappast varit till Bradleys fördel. Sju av hans 11 matcher som ansvarig manager för The Swans slutade med förlust och med bara Hull bakom sig i tabellen finns det såklart ett visst mått av förståelse för beslutet, samtidigt som det sätter hans företrädare italienaren Francesco Guidolins insats i perspektiv. Hade det varit bättre att ge Guidolin lite mer tid, inte minst efter den allt bättre våren? Och vilken väg ska Swansea gå nu? Vem är tillgänglig och till vilket pris i slutändan? Kanske blir det Gary Rowett som nyligen överraskande fick gå från Birmingham?

Crystal Palace var ute i god tid och jag kan inte tänka mig annat än att de sedan en tid tillbaka fört diskussioner med Sam Allardyce, den tidigare kortfattade engelske förbundskaptenen och överlevnadsexperten, att ersätta den allt mer pressade Alan Pardew. Det är såklart mycket jobb kvar innan Palace är säkra i mitten av tabellen men med det spelarmaterialet har i alla fall Allardyce ett bättre utgångsläge än vad Swansea har. Vem som än tar över efter Bob Bradley, som sett till hans sena ankomst inte ens var med på vår lista, är Swanseas porösa försvarsspel prio ett på listan över saker att åtgärda om det inte ska bli respass till Champiponship i maj. Inget lag har släppt in fler än deras 41 ligamål efter 18 omgångar, 2.27 i snitt per match, med deras abysmala bortaform om åtta raka utan seger en god hjälp på traven. Med Sunderland och Crystal Palace på väg uppåt och ett Hull som spelar bättre än resultaten visar, nog ligger Swansea värst till sett till nuläget?

//Ohlsson @Fotbollsportalen 

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!