Vi skrev tidigare om att målvakten Begovic skrivit på för Bournemouth och nu står det klart att klubben gjort klart med ytterligare två starka värvningar.

Jermain Defoe har varit Sunderlands hopp men i fjol räckte det inte hela vägen och Sunderland åkte ut Premier League. Den notoriske målskytten valde att inte följa med klubben ner utan skrev istället på ett 3-års kontrakt med Bournemouth. En värvning som kommer ge Bournemouth offensiv rutin men också en hel del mål. Dock går det att ifrågasätta kontraktslängden. Defoe har hunnit bli 34 år och är han verkligen kapabel till att prestera i ytterligare tre år? Hur som helst kommer Defoe göra viktiga mål för Bournemouth den här säsongen och på kort sikt måste det ses som en bra värvning.

Igår blev det också bekräftat att den unga backen Nathan Aké flyttar från London och Chelsea till Bournemouth. Holländaren var utlånad dit förra året men plockades tillbaka i januari utan att egentligen få spela särskilt mycket under våren i Chelsea. Ni blir flytten permanent och det ryktas om att Bournemouth därmed slagit nytt transferrekord (tidigare var Jordon Ibe som köptes in förra året).

Det är tydligt att Eddie Howe och Bournemouth satsar kommande säsong och detta är tre värvningar som med stor sannolikhet kommer gå rakt in i startelvan och troligen är klubben inte nöjd där. Kanske finns det en chans för Bournemouth att vara med och slåss om Europaplatserna i år. Det ser onekligen intressant ut.

Begovic, Defoe och Aké. Är det värvningar som kommer lyfta Bournemouth eller vad tror ni?

Dela