Brighton är nykomlingar till Premier League och börjar rusta för att överleva den tuffa första säsongen. Sedan tidigare har man plockat in målvakten Matthew Ryan med förflutet i bland annat Valencia och Club Brügge och nu står det klart att Brighton värvar två spelare från den tyska klubben Ingolstadt.

Ingolstadt åkte ur Bundesliga förra säsongen och det har inte gått Brighton obemärkt förbi. Pascal Gross, 26, var den första spelaren som anslöt till klubben. Innermittfältaren var motorn för Ingolstadt förra året och stod för fem mål och sex assist, vilket är helt okej för en innermittfältare i ett lag som åker ut. Pascal Gross har tidigare ryktats vara aktuell för klubbar som Wolfsburg och Hoffenheim men det blir alltså Brighton och Premier League för tysken. Den blygsamma övergångssumman på 3 miljoner pund gör att affären känns väldigt intressant.

Det andra nyförvärvet från Ingolstadt heter Markus Suttner. Den 30-årige vänsterbacken var tillsammans med Gross en av nyckelspelarna i klubben med sina fyra mål och fem assist. Även här ryktades Suttner till andra klubbar men valde att följa med Pascal Gross till Brighton.

Det är två nyförvärv vars namn kanske inte skrämmer många men Gross och Suttner har absolut kvalitéer för att förstärka Brighton där jag är framförallt mest nyfiken på vad Gross kan uträtta. Den tyska mittfältaren har förmågan att styra tempot i en match och med ett varierat passningsspel så sätter han fart i anfallen. Om han kan komma igång på riktigt så kommer han bli en viktig kugge för Brighton den här säsongen.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.