Till nästa tisdag så drar Champions League igång igen. För förts gången på 10 år så har fyra lag från Premier League tagit sig till kvartsfinal. senaste gången det skedde var 2009 när Manchester United, Liverpool, Chelsea och Arsenal tog sig ditt.

Champions League kvartsfinalerna ser ut som följande

På förhand så är det fyra stora favoriter i Juventus, Liverpool, Manchester City och Barcelona. Dock så ska man inte räkna ut några lag i denna turnering med tanke på hur många gånger det har blivit överraskningar.

Ajax mot Juventus känns på förhand som en given vinst för den italienska klubben men man ska inte underskatta Ajax som tog fotbollsvärlden med storm efter deras överkörning mot Real Madrid. Ajax spelar en snabb och underhållande fotboll men mot ett taktiskt försvarande Juventus kan de få det svårt att lyckas utnyttja det. Den stora klasskillnaden kommer att synas och Ajax kan få det riktigt tufft.

Liverpool mot Porta känns som ett dubbelmöte som bara kan sluta på ett sätt. Lagen mötes förra året i åttondelsfinalen där Liverpool vann med sammanlagt 5-0. Porto väg till kvartsfinalen har varit väldigt tacksamt där det tuffaste motståndet har varit mot Roma. Det som talar för Porto är att Liverpool satsar på att ta hem sin första Premier League titeln och inte lägger så tung vikt på Champions League.

Det tredje mötet är Tottenham mot Manchester City. På förhand känns det som ett väldigt underhållande möte där två underhållande lag ställs mot varandra. City går in i mötet som stora oddsfavoriter men samtidigt har Tottenham alla sina nyckelspelare tillbaka och city har en skadad Aguero som kan missa första mötet.

Det fjärde mötet och kanske det mest intressanta är mellan Manchester United mot Barcelona. United kommer till mötet med en dålig form där de förlorat 3 av deras fyra senaste matcherna. Barcelona går som tåget däremot och ser ut att komma till mötet med en riktigt bra form. Det som talar för United är ifall dom lyckas plocka bort Messi. Herrera har erfarenhet från att punktmarkera Hazard och lyckas han plocka bort Messi så blir deras chanser betydligt högre. Barcelona är iallafall stora favoriter och det ska nog mycket till för att United ska lyckas ta sig vidare emot dom.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.