Till nästa vecka väntas de två spännande semifinaler i Champions League mellan Barcelona – Liverpool och Tottenham – Ajax. Dessa två möten känns på förhand ruskigt svårtippade där det kan sluta hursomhelst. Barcelona är oddsfavortier mot Liverpool men merseyside laget har fortfarande en god chans att knipa en finalplats. Spurs mot Ajax känns som det kan sluta hursomhelst.

Ajax och Tottenham har tagit sig till semifinal genom att slå ut ett par riktiga världsklass lag. Real Madrid, Juventus, Manchester City och Borussia Dortmund har alla åkt ut i slutspelat mot Spurs och Ajax. Det är imponerande att två underdogs som Ajax och Spurs lyckas gå ända till Semifinal med tanke på vilka motståndare de ställts mot.

Tottenham kommer till detta möte med deras viktigaste spelare borta. Harry Kane är fortsatt skadad och ser ut att missa båda mötena mot Ajax. Ett annat stort bakslag för Spurs är att Heung min Son missar första mötet mot Ajax då han är avstängd. Ajax har alla sina nyckelspelare tillgängliga till mötet vilket gör att Ajax går in i mötet som favoriter men det är fortfarande med små marginaler. Dock ska man ha i åtanke att båda lagen har en match emellan deras möte och det finns en chans att något av lagen åker på ett bakslag med en skada.

Liverpool tog sig till Semifinal efter att ha slagit ut Bayern Munchen och Porto. Barcelona tog sig till semifinalen efter att ha slagit ut Lyon och Manchester United. Detta möte är på förhand fruktansvärt intressant med två lag som har imponerat oerhört mycket i år. Det blir även en spännande match i matchen mellan Virgil Van Dijk mot Lionel Messi. Van Dijk har inte blivit bortdribblad en endaste gång i år och Messi har flest lyckade dribblingar i Europa denna säsong.

Liverpool kommer till mötet med hela sin trupp tillgänglig och Barcelona har enbart Rafinha borta som fortfarande är korsbandsskadad. Som jag nämnde tidigare så har båda lagen en match innan detta möte så de kan ske ett bakslag för någon av lagen.

Tottenham mot Ajax spelas klockan 9 på tisdag och spelas på Tottenham Stadium. Liverpool mot Barcelona spelas på onsdag och spelas på Camp Nou.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.