Chelsea blev i Februari straffade av Fifa för att ha värvat spelare under 18 år vilket strider mot Fifas regler. Chelsea hade blivit åtalade på 92 punkter och varav 29 punkter förlora dom på. Det resultera i att Fifa straffa London klubben med att dom inte fick värva på två övergångsfönster.

Chelsea befinner sig just nu i en knivig situation där deras tränare inte är nöjd med den nuvarande truppen men det största problemet ligger just nu i Eden Hazard. Belgaren har under en lång tid ryktats vara på väg till Real Madrid och nu när Zidane har fått ett löfte att värva för 3,7 Miljarder har fransmannen Hazard högt upp på sin lista. Det viktigaste för Chelsea är nu att se till att behålla sina spelare och försöka att göra det bästa med det materialet dom har

En kortsiktig lösning är att ta in en ny tillfällig tränare som kan klubben. José Mourinho har målats upp som en potentiell ersättare då han känner till klubben och har tidigare tränat många av de nuvarande spelarna i klubben. Chelsea har dock en hel del spelare som är utlånade som kommer tillbaka till nästa säsong som t.ex. Morata, Pulisic, Bakayoko och Batshuayi. klubben har totalt 42 spelare utlånade många av dom är ungdomsspelare men en stor del är A-lags spelare.

Chelsea har två spelare inlånade just nu (Higuain & Kovacic) och på grund av deras transferförbud så kan de inte förnya låneavtalen eller köpa loss dom trots att det finns en köpoption med i Higuains kontrakt. Detta gör att spelarna kommer återanvända till deras tidigare klubbar och Chelsea kan först värva dom nästa sommar.

Chelsea har överklagat domen men det ser inte ut som att det blir något nytt fall av det hela. Fifa kämpar hårt mot att stoppa klubbar från att värva ungdomar och just nu sker en utredning mot Manchester City som också riskerar att åka på ett övergångsförbud.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.