Förlust för Leicester

Lilla Leicester City ska spela kvartsfinal i Champions League. För motståndet står de erfarna giganterna Atletico Madrid och första matchens spelas i Spanien med avspark tisdag kl.20.45.

Det har väl knappast undgått någon att Leicester har stått för ett nyvaknande som få andra klubbar lyckats med den här säsongen – Europas toppligor inräknat. Efter att man tog det stora beslutet att kicka förra säsongens regissör Claudio Ranieri så har trenden gått från nattsvart fotbollsvardag till trepoängare och säkrat kontrakt och fortsatt spel i Premier League även nästa säsong. Lite komiskt är det allt att det är just ”Shakespeare” som har iscensatt förändringen på King Power Stadium!

På tisdag är det dock en annan typ av uppgift som väntar Leicester City. Då handlar det inte om att ta tre poäng mot Burnley eller Sunderland utan då handlar det om lagets överlevnad i den största av alla klubbturneringar – Champions League. För motståndet står Atletico Madrid och det är ett motstånd som man inte kan mäta sig med 2017, säga vad man vill om Leicester och deras speciella spelidé.

Leicester kommer till matchen med en brakförlust mot Everton i bagaget. Man släppte då in fyra mål och det som var anmärkningsvärt var att man inte lyckades följa sin matchplan och hålla tätt bakåt i matchens första 30 minuter. Något som annars varit ett signum för laget när man har spelat hem poäng de senaste säsongerna.

Huth och Morgan är inte ett mittbackspar som håller mot snabba och kvicka rörelser inna i boxen

Att anta något annat än att Leicester kommer att backa hem med samtliga spelare bakom mittlinjen och låta Atletico föra spelet vore lika naivt som det vore felaktigt. Man kommer att gå tillbaka till sin traditionella matchplan med lågt sittande försvar och kontringsförsök på Vardy. Vad man dock måste ha i åtanke här är att Atletico är vana vid den typen av motstånd och man har spelare som har den individuella skickligheten att bryta igenom ett kompakt försvar. Därtill trivs man i att ha stort bollinnehav och agera på små ytor. Lägger man ihop detta och jämför med hur Leicesters svagheter åter igen blev blottade mot Everton så är jag helt övertygad om att Atletico Madrid kommer att plocka med sig ledningen in i halvtid.

För dig som vill göra en liten slant på matchen betalar spelet Atletico Madrid leder i halvtid hela 1.74 gånger pengarna hos Bet365.com.

Offensiven i hemmalaget är helt enkelt för stark för Leicester och Huth och Morgan är inte ett mittbackspar som håller mot snabba och kvicka rörelser inne i boxen. Klarar man av att hålla siffrorna nere och inte släpper in mer än två mål så får man vara riktigt nöjda.

//Anton @Fotbollsportalen

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.