Ny artikelserie angående januarifönstret. Vi börjar med att lista några viktiga värvningar i Championship.

Pontus Jansson – Leeds United
Han var på lån under hösten men att Leeds nu har säkrat upp den svenska mittbacken som vunnit fansens kärlek är viktigt. Dels för att det visar ambitioner men också för att man har fått en mittback som kan leda försvarslinjen i många år framöver.

Florian Jozefsson – Brentford
Den eviga talangen har hunnit bli 25 år nu och har haft några tunga år bakom sig. Men det finns spännande kvalitéer i holländaren och kanske kan han hitta rätt i Brentford.

Henri Lansbury – Aston Villa
Har varit bra ett tag nu i Nottingham och Championship och håller hög klass där. För Aston Villa kan han göra stor nytta med sin arbetskapacitet och kreativitet. Smart värvning av Aston Villa då man plockar in en spelare som kan ligan och som redan är inne i det.

Zack Clough – Nottingham
Gjorde nio mål i Bolton i League One under hösten och ser väldigt spännande ut. Den 21-årige anfallaren tog klivet över till Nottingham och jag skulle inte bli förvånad om vi ser Zack i Premier League inom en snar framtid.

Jordan Rhodes – Sheffield W
Kungen av Championship har under många år öst in mål i ligan och varit bland dom bästa anfallarna där. I år har det inte alls gått vägen i Premier League för Middlesbrough och nu tar han steget till Sheffield W för att försöka skjuta klubben till en playoff plats.

Helder Costa – Wolves
Riktigt avig spelare som besitter en fantastisk speed. Var på lån under hösten från Benfica och Wolves köpte nyss loss honom för hela 13 miljoner euro. Men 23-åringen har stor potential och fortsätter han på samma väg så kommer han göra nytta för klubben. Viktig framtidsvärvning.

Bubblare: Niel Taylor (Aston Villa), Milan Djuric (Bristol City), Ravel Morrison (Q.P.R), Ross McCormack (Nottingham), Jordon Mutch (Reading)

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.