Crystal Palace – Arsenal: 3-0, Selhurst Park den 10:e april. 

Vad mer behöver man egentligen säga efter en sådan kort ingress som den ovan? Är man Arsenalsupporter förstår man tragiken och håller man på Eagles så är det ett konstaterande som nästan saknar motstycke den här säsongen i Premier League.

Inför matchen var det många som trodde att Palace skulle få en svår uppgift framför sig då Arsenal kom från ett starkt kryss mot Man City och en 3-0 seger mot Hammers. Två resultat som hos många andra lag hade inneburit ett moraliskt steg framåt och ett boostat självförtroende. Hos Arsenal betydde det ingenting. Efter matchens trevande inledning såg vi precis det som vi sett så många gånger tidigare den här säsongen. Efter ett felpass från Özil (ja, det begreppet existerar faktiskt den här säsongen) eller en misslyckad kombination från Sanchez så himlas det med ögonen och gestikuleras vilt. Gott om uppmuntrande ord och fighting spirit är det ont om i dagens Arsenal FC, det kan vi vara överens om.

Det går inte att komma ifrån att Crystal Palace tunga seger med 3-0 till mångt och mycket beror på Arsenals oförmåga och brist på tydligt ledarskap på planen och utanför densamma. Dock ska vi samtidigt skänka en del strålkastarljus på två spelare som faktiskt var väldigt bra och väldigt mycket bättre än de motståndare de mötte en mot en. Andros Townsend och Wilfried Zaha visade sin kvalité på flera olika sätt och var den stora skillnaden som gav Palace underlag för att ta hem matchens alla tre poäng.

Vad ska Arsenal göra härnäst? Det är fortfarande långt kvar av säsongen och en CL-plats finns fortfarande inom räckhåll. Wenger kommer inte att flytta på sig innan säsongen är över (och kanske inte då heller) och inga nya spelare kan komma in i laget. Arsenal måste helt enkelt hitta tillbaka till något slags harmoni igen och då kanske det måste till lite drastiska åtgärder? Någon mer än jag som är för att slänga upp Özil på läktaren, ställa över Skodran i backlinjen och spela ett rakare spel med två forwards?

Nästa utmaning (för nu får man säga utmaning) för Arsenal är Middlesbrough på Riverside. Tre poäng slätt och enkelt? Nej, skulle knappast tro det. Boro är ett av seriens minst effektiva lag men det är i dagsläget Arsenal också.

//Anton @Fotbollsportalen.com

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.