Det har nu gått en vecka sedan Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprab omkom i den tragiska helikopterolyckan. Detta resultera i att hela fotbollsvärlden chockades. Inför den elfte omgång ska alla Premier League lag hålla en tyst minut för att visa respekt till Vichai.

Under denna veckan har Leicester supportrarna visat oerhört mycket hyllningar till deras tidigare ägare. Vichai var omtyckt bland Leicester supportrarna långt innan deras  mirakulösa Premier League titel. Vilket bevisar att det inte var framgången som gjorde Vichai till den så omtyckte ägaren utan personen Vichai vilket gör denna bortgång ännu värre. Vichai var folkets man och gjorde oerhört mycket för staden som att betala supportrar för operationer de inte hade råd med, samt att han gav bort pengar till skolor och sjukhus i området.

Leicester spelarna berättade hur Vichai inte såg klubben som något vinstdrivande företag utan han ville verkligen klubbens bästa. Spelarena beskrev honom som en pappa vilket verkligen får en att förstå vilka genuina känslor han har för klubben och staden.

Leicester skött upp ligacup matchen som skulle spelas i tisdags mot Southampton. Det var även snack om att man skulle skjuta upp dagens match mot Cardiff men klubben bestämde att man skulle köra matchen och hylla Vichai genom att försöka gå vidare.

Stödet från denna hemska händelse har varit helt overkligt och man kan bara säga hur fantastiskt fotbollen är när det bildas sån gemenskap och kärlek som övervinner det onda och jobbiga som ibland kan uppstå.

Vi får hoppas att Leicester kan ta sig ur denna jobbiga situation och att dom fortsätter bevara Vichais ideologi genom att ha en familjekär känsla i klubben som i sin tur bygger ett starkt kollektiv.

vi säger villa i frid Vichai Srivaddhanaprab och kämpa Leicester.  

Dela