Francesco Guidolin, Alan Pardew, Bob Bradley och Mike Phelan har fått lämna sina uppdrag som tränare under säsongen. Vad har egentligen blivit effekterna av detta?

Swansea
Francesco Guidolin/Bob Bradley/Paul Clement

Det har varit aningen ostrukturerat i Swansea den här säsongen. Klubben fick en tung start vilket ledde till att Guidolin lämnade. Ersättaren Bob Bradley var inte rätt man för jobbet och fick även han lämna. In kom Paul Clement, en tränare som vunnit mycket som assisterande tränare men inte nått några större framgångar med ett huvudansvar för en klubb. Dock har han fått en fin start i Swansea. På fyra matcher så har Swansea vunnit två och förlorat två. Inte så illa med tanke på att man har mött Manchester City, Southampton, Liverpool och Arsenal. Med Paul Clement vid rodret så har Swansea börjat hoppas på ett nytt kontrakt igen.

Imorgon spelar Swansea-Leicester vid 17.00

Crystal Palace
Alan Pardew/Sam Allardyce

Tillslut blev det inte hållbart längre för Alan Pardew. Efter att Crystal Palace, som satsat och köpt in Benteke för dyra pengar, gått trögt så fick han gå och ersattes av, på den senaste tiden, kontroversiella Sam Allardyce. Men det skulle knappast leda till en förbättring. Sen Allardyce tog över så har klubben tagit fyra poäng på sju matcher och senast blev man utspelade mot bottenkonkurrenterna Sunderland och förlorade med hela 4-0. Nej, det ser mörkt ut för Crystal Palace.

Idag spelar Stoke-Crystal Palace vid 16.00

Hull
Mike Phelan/Marco Silva

Man kan inte påstå att Mike Phelan fick ett lätt uppdrag i Hull. Nyförvärven uteblev under sommaren och det var knappt att klubben kunde skrapa ihop en full bänk till matcherna. Efter att ha inlett bra så började verkligheten tillslut komma ikapp och Mike Phelan fick lämna Hull. Portugisen Marco Silva, som hade skördat stora triumfer i Grekland med Olympiakos, hoppade något oväntat på tåget.  Sju nyförvärv senare så har Hull kunnat plocka poäng igen och plötsligt börjar den krisstämplade klubben se intressant ut.

Idag spelar Arsenal-Hull vid 13.30.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.