Det har stått klart ett tag att Bournemouth förstärker på målvaktsposten. En position där det har blandat och getts en hel del från Eddie Howes lag. Bosniern Asmir Begovic kommer vakta målet nästa säsong och när han är i form, är han en av ligans allra bästa målvakter.

Bournemouth som slutade på en imponerande nionde plats i ligan hade dock stora försvarsproblem under säsongen. Med sina 67 insläppta mål så var det enbart Sunderland, Hull och Swansea som släppte in fler. Detta gjorde att man hade -12 i målskillnad och det är inte särskilt bra för ett lag som hamnar på övre halvan av tabellen. Försvarsspelet kändes ofta virrigt och ostabilt och Asmir Begovic ankomst känns mer än välkommet.

Efter sex säsonger i Stoke så valde Asmir Begovic lämna inför säsong 15/16 för spel i toppklubben Chelsea. Ett val som kändes tråkigt då det betydde att en av ligans bästa målvakter skulle hamna på bänken. 19 matcher och två säsonger senare så bär flyttlasset av till Bournemouth med den unge tränaren Eddie Howe vid rodret. Frågan är dock hur Begovic form är efter att enbart spelat två matcher i Premier League förra säsongen.

Vi vet vilken nivå han kan hålla då han visade upp imponerande målvaktspel gång på gång i Stoke innan flytten till Chelsea. Vi vet att han har förmågan att spika igen och vinna matcher på egen hand. Asmir Begovic känns som den absolut bästa målvakten som Bournemouth kunde få tag på och det faktum att man gör klart med en så pass bra spelare på en så pass svag position tidigt imponerar. Kan Asmir Begovic stabilisera Bournemouths försvarsspel nästa säsong så har klubben alla möjligheter att överträffa fjolårets starka prestation. Kan Asmir Begovic till och med bli en av ligans bästa värvningar när säsong 17/18 summeras?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.