För första gången någonsin kommer det spelas två hel engelska finaler i de två stora turneringarna i Europa. I Europa League finalen väntas ett London derby mellan Arsenal och Chelsea. Chelsea är redan klara för Champions League men för Arsenal är detta deras sista chans att kunna nå Champions League spel till nästa säsong.

Chelsea slutade på en tredje plats i ligan med 72 poäng vilket kan ses som en relativt lyckad säsong där de säkrat en Champions League plats till nästa säsong. Dock så har Gazzeto dello sport rapporterat att Chelsea förbereder sig på att göra sig av med Sarri och ta in klubb legenden Frank Lampard. En Europa League titel kan vända på detta och se till så att Sarri får fortsätta som tränare i Chelsea så för italienaren står mycket på spel.

Arsenal slutade på en femte plats i ligan och missar därefter chansen att kunna nå en CL plats via ligan. Nu har Arsenal en extra chans att lösa Champions League spel till nästa säsong ifall de vinner mot Chelsea.

Skadeläget i Chelsea är för närvarande oroväckande där fyra spelare är skadade just nu, N´golo Kante, Hudson Odoi, Antonio Rudiger och Ruben Loftus-Cheek. Det har inte kommit några rapporter angående ifall de missar finalen ännu men det är ett oroväckande besked för Chelsea.

Arsenals truppläge ser inte heller så positivt ut där tre spelare är skadade och missar mötet mot Chelsea, Hector Bellerin, Denis Suarez och Danny Welbeck. Det är ännu oklart ifall Aaron Ramsey kommer till spel mot Chelsea då walesaren dragit på sig en sträckning i baksida lår. Det är oklart ifall Mkhitaryan kommer till spel med tanke på den politiska situation i Azerbajdzjan kan man inte garantera hans säkerhet och kan därefter bli lämnad utanför truppen.

På förhand är denna final oerhört jämn där det kan sluta hursomhelst. Chelsea är dock odds favoriter men det är med små marginaler. Matchen spelas på Bakus Olympiastadion och spelas Onsdag den 29 Maj 21:00

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.