Europa League – Torino, Roma eller Milan?

0
152

Milan vill självexkluderas från Europa Leauge säsongen 2019-2020 men svaret, vilket i högsta grad påverkar Roma och Torino, dröjer från UEFA.

Det råder ett visst mått av kaos i UEFA gällande Milans vara eller icke-vara i Europa League kommande säsong. På grund av Financial Fair Play är Milan sedan tidigare under utredning och försöker med de medel de kan undvika en allt för stor sportslig konsekvens. För dem att ta smällen denna säsong och inte använda sin plats i Europa League (genom sin slutposition i Serie A) och på så sätt möjliggöra förstärkningar i spelartruppen utan att behöva sälja sina bästa spelare för att finansiera det hela verkar logiskt. Milans ledning har således bett UEFA att exkludera dem kommande säsong vilket i så fall betyder att Roma får deras direktplats till gruppspelet och Torino får Romas kvalplats. Så varför kommer inget besked?

Redan mot slutet av förra veckan, i och med att kvalrundorna till UEFA:s tävlingar redan är igång och Torino (om så blir) inleder sin säsong redan den 25:e juli, borde ett besked ha kommit från UEFA:s högkvarter. Torinos ledning skickade därför ett brev till UEFA den 26:e juni för att försöka få klarhet i vad som gäller. Roma har i sin tur valt att ställa in sitt försäsongsläger i juli eftersom de kanske nu slipper kvala och således börja sin säsong senare än tidigare tänkt.

Oavsett vad beslutet blir kommer det få konsekvenser; Torino kan komma att behöva investera i sin spelartrupp om de ska nå gruppspel och eventuellt slutspel (och enklare kunna hålla kvar spelare som Andrea Belotti) medan det för Milans del lär bli tvärtom. Romas nye manager Paulo Fonseca får eventuellt en veckas extra tid att förbereda både sig och sin trupp inför den nya säsongen som blir den första på över 20 år där varken ikonerna Francesco Totti eller Daniele De Rossi finns med i omklädningsrummet.

Att säga att vi kan räkna med klarhet i frågan innan veckan och månaden är slut vore vanskligt i detta skede, men samtidigt vore att vänta längre än så orimligt med tanke på att tiden börjar bli knapp att komma igång med viktiga säsongsförberedelser. Att spela i Europa eller inte, för Torinos del, eller att slippa kvala för Romas, är tämligen viktiga pusselbitar i vad gäller förberedelser och förväntningar – inte minst för spelarna själva men också för fansen. Så vad sägs Uefa, innan lördagens eftermiddagskaffe?

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!