En ny säsong av Fantasy Football är här och vi som står bakom Fotbollsportalen kommer självklart delta även denna säsong efter en mycket lyckad debutsäsong ifjol. Nytt för den här säsongen är att det förutom ära att spela om också kommer finnas priser att vinna. Det är helt gratis och kostar således inget mer än ditt engagemang. Du är väl med?

Är du redo att ta dig an säsongen 2017-2018 som troligen blir den jämnaste på flera år? Är du bäst i kompisgänget på att betta? Eller är du kanske vass på att analysera fotbollsmatcher och förutse vad som kommer hända? Kanske är du den som har tur? Eller skicklighet rakt igenom men som genom rätt utvalda mindgames kan tappa självförtroendet? Oavsett vilken typ du är har alla en plats i Fantasy Football och du kan även vinna fina priser av oss, om du slår oss det vill säga. Vill du sen också göra allt lite extra spännande går det ju alltid att anordna egna sidotävlingar med prestigen högst på prispallen!

Om du känner dig lite osäker till vad detta spel är för något kan du läsa mer om Fantasy Premier League på vår informationssida som du hittar här, alternativt gå direkt till den officiella hemsidan för FPL som du hittar här. Aktuell ligakod för att delta i vår liga ser du ovan och behövs för att gå med i ligan efter du har skapat ditt lag. Vill du hellre klippa och klistra än själv skriva in den, eller om du har svårt att se den, kan du mata in 401305-97920 när du sökt fram ligan som heter Fotbollsportalen FPL. 

Hur man spelar Fantasy Premier League

  • Välj din trupp bestående av 15 spelare från Premier League inom din budget på £100m (100 miljoner pund).
  • Två målvakter, fem försvarare, fem mittfältare och tre anfallare måste din trupp bestå av men maximalt tre från ett och samma lag.
  • Du väljer sedan vilka 11 som ska ingå i din startelva varje vecka och omgång, så kallad gameweek (GW). Spelarna får sedan poäng till ditt lag efter hur de presterar i verkligheten.
  • Du kan inför varje omgång byta en spelare gratis, men obegränsat mot en kostnad av dina insamlade poäng.
  • En av dina spelare utses också som kapten och får dubbla sina poäng varje omgång. Kommer inte den spelaren till spel har du en vice-kapten som back-up som då får poängen istället Övriga spelare som inte kommer till spel byts automatiskt mot en av dem du har på bänken.
  • När du plockat ihop ditt lag, utmana dina kompisar och oss på Fotbollsportalen och tävla om fina priser (som vi kommer presentera efter gw1).

Kom ihåg, du har ända fram till premiären den 11 augusti att registrera ditt lag och gå med i ligan. Fram till varje deadline inför varje omgång kan du fritt byta spelare in och ut, det är först när du bekräftar som dina val går igenom och eventuella poäng dras från ditt saldo. Det är alltid gratis och inga extra kostnader eller avgifter tillkommer. Lycka till!

/Olle @ Fotbollsportalen

Dela