FIFA Puskas Award topp-3

0
201

Tio nominerade har nu blivit tre efter att människor världen över rösta fram sina favoriter. Den 23 september utses vinnaren av årets vackraste mål på galan i Milano där det står mellan Leo Messi, Juan Quintero och Daniel Zsori.

I vårt tidigare inlägg där vi tittade på de tio nominerade och samtidigt själva rankade bidragen hade två av dessa tre bidrag med på topp 3. Andros Townsends volley mot Man City, våran etta, räckte tyvärr inte till i omröstningen när världens fotbollsfans har sagt sitt. När FIFA-legendarerna i panelen nu tar över för att kora vinnaren av de tre kvarvarande bidragen som du kan se nedan är det framförallt en sak som pekar på den troliga vinnaren. Leo Messi har nominerats åtta gånger tidigare sedan priset började delas ut 2009 men har aldrig vunnit, så kanske är det dags att hans fräcka lobb tar hem det i år? Han ställs mot en frispark och en cykelspark av allra högsta klass så det lär bli en tajt omröstning oavsett vem som vinner, eller vad tror du?

Leo Messi för Barcelona mot Betis den 17 mars

Daniel Zsori för Debrecen mot Ferencvaros den 16 februari

Juan Quintero för River Plate mot Racing Club den 10 februari

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!