Forsberg har under en lång period varit aktuell för en flytt till Premier League men nu kan det vara nära för svensken.  

Forsberg har sedan 2016 varit nära en övergång till Premier League men hans nuvarande klubb Red Bull Leipzig har ständigt avböjt alla bud på honom. Forsberg har med sina framgångar i Bundesliga fått intresse av storklubbar som Manchester United, Arsenal, och Liverpool. Två av de ovannämnda klubbarna, Liverpool och Arsenal, ska fortfarande vara sugna på att värva svensken.

Forsberg ska under dagarna sagt till fotbollskanalen att han är aktuell för en flytt i sommar. Forsberg säger att han är redo att ta nästa steget i karriären. Han säger att han för en dialog med Leipzig som han förövrigt alltid haft en bra relation med.

Liverpool är en favorit till att värva svensken och har varit intresserade av att värva honom sedan 2016. Under 2016 var han nära en övergång men istället valde Liverpool att värva holländaren Wijnaldum. Nu ska Liverpool avvakta och fatta ett beslut om värvning efter VM.

Arsenal ska också vara intresserade av Forsberg och ska även dom varit i samtal med Forsberg tidigare. Arsenal ska enligt The Independent förbereda ett bud på 585 miljoner kronor.

Roma har också gett sig in i jakten på Forsberg. Romas president ska ha berättat om sin stora beundran för svensken. Dock så har Leipzig satt en prislapp på 30 miljoner euro något som Roma inte har råd att betala.

För närvarande pågår inga förhandlingar utan Forsberg har fullt fokus på VM. Det återstår att se vart Forsberg kommer att spela nästa säsongen.

Dela