Nyligen stod det klart att Emre Can tog hem priset för årets mål i Premier League, i jämn kamp med övriga nio bidrag. Dessa har alla slagit ut en hel del andra vackra mål ur olika kategorier under säsongen då endast de officiella ’Goal of the Month’ kan tävla om säsongens mål. Så på grund av detta tycker vi att även de målen som inte kom med men nominerats, och som lika gärna kunde ha varit med och utmanat Emre Can, förtjänar att lyftas fram lite extra. Så här nedan är vår alternativa lista till Goal of the Season för Premier League 2016-2017, en utmanare på flera sätt till den officiella utmärkelsen.

Först och främst måste vi dock börja med att titta på de två bidrag som vi antar att det faktiskt stod emellan i den officiella ”tävlingen”, nämligen och såklart de bägge cykelsparkarna signerade Emre Can och Andy Carroll. Varför? För att det är fotbollsgodis på hög nivå! Därunder kommer sedan de 12 bidrag som vi valt ut av alla som tidigare nominerats till Goal of the Month under säsongen att stå. Vilken blir din favorit på vår alternativa lista? Kanske borde någon av dem till och med ha blivit uttagna just sin månad och utmanat Can? Vi vet i alla fall ett bidrag som förtjänade att komma in på den listan över årets mål. Kan du gissa vilket?

Emre Can, Liverpool

vs Andy Carroll, West Ham

11 bidrag som nominerats till Goal of the Month säsongen 2016-2017 men aldrig blev utsedda till månadens mål, och därför inte kunde vara med i kampen om Goal of the Season i Premier League 2016-2017. Vilket bidrag tycker du borde fått vara med? Här är vår alternativa lista över målen som förtjänar att tittas på om och om igen. Konstsparkar, finfina lagmål, soloräder, fantastiska avslut och såklart frisparkar. Vad mer kan man som fotbollsälskare begära? Sit back, relax and enjoy! Och du, kommentera gärna i inlägget eller via vår Facebook-sida, detta om något som kan diskuteras i mångt och mycket.

Oliver Giroud, Arsenal (vs Crystal Palace)
Jättefin kontring, påpassligt av Giroud som på något sätt lyckas få in Alexis lite för långsamma passning. Hur många gånger av 100 kan fransmannen göra om detta? Turligt men samtidigt oerhört skickligt!

Sadio Mané, Liverpool (vs Arsenal)
Senegalesen utnyttjar sin snabbet i vad som mycket väl kan ha varit säsongens match. Tar sig förbi två försvarare genom sin kvickhet och smarthet och får till ett avslut av absolut världsklass. Var? Bortre krysset såklart!

Philippe Coutinho, Liverpool (vs Arsenal)
Den kunde såklart ha varit lite hårdare men vad gör det när Petr Cech ändå inte hinner upp till sitt högra kryss, trots avståndet? Perfekt tillslag, perfekt skruv och såklart ett viktigt mål för Liverpool i matchen.

Granit Xhaka, Arsenal (vs Hull)
Han köptes in bland annat för just detta, distansskotten. Visserligen inte matchavgörande på något sätt och det gör såklart också att försvaret inte vill eller orkar sätta press. Men det tillslaget, i den nätmaskan och från det avståndet är ändå värt att klappa händerna för.

Demarai Gray, Leicester (vs Manchester United)
Det finns en del talang i unge Demarai Gray som fått knappt med speltid i Leicester. Här visar han dock varför han nästa säsong ska få fler minuter på planen. Först nedtagningen, sedan styrkan, kvickheten och modet att ta sig förbi sin försvarare och med en fantastisk träff borra upp bollen i bortre burgaveln. Hatten av!

Xerdan Shaqiri, Stoke (vs Hull)
Han gjorde ett på hösten mot Hull. Fin bollträff och precis det en spelare av hans kaliber är kapabel till. Att han får den i första krysset är det som kittlar lite extra, eller vad säger du?

Xerdan Shaqiri, Stoke (vs Hull)
Schweizaren var såklart tvungen att sätta en nästan identisk, men i andra krysset, fullträff under vårsäsongens möte med Hull. Med mål som dessa är det nästan provocerande att Shaqiri inte varit med dominant under säsongen – a waste of potential!

Diego Costa, Chelsea (vs Southampton)
Målet i sig är inte det som sticker ut här. Dubbla väggspel, fin rörelse på samtliga inblandade och ett riktigt lagmål av klass. Costa gör såklart inga misstag inifrån straffområdet heller, precis som en målskytt av hans status förväntas.

Paul Pogba, Manchester United (vs Swansea)
Kolla in tekniken och balansen i det här avslutet av världens dyraste spelare (syns bäst mot slutet av klippet). Helt klart godkänd säsong för fransmannen, trots de megahöga kraven, och två titlar tillsammans med mål som dessa går inte riktigt att snacka bort. Mästerligt, och något så oerhört svårt att bemästra. Samtidigt, hela anfallet är rätt okej att titta på!

Fabio Borini, Sunderland (vs Manchester United)
Matchen var redan över vid det här laget men här visar ändå Borini prov på fin teknik, även om det på uppstudsen såklart är ganska lätt att få till den bollbanan. Oavsett, ett fint mål som Sunderland hade mått bra av vid flera tillfällen än detta under säsongen.

Robbie Brady, Burnley (vs Chelsea)
Den andra av två frisparkar på listan. Fin skruv och lyftning över muren som dessutom betydde viktiga 1-1 i matchen. Inget anmärkningsvärt kanske sett till alla andra mål men det är ändå något visst med finknorrade frisparkar? Och, vi hittade bara för det en video från läktaren av Burnley-fansen för den rätta känslan. Good stuff!

Roberto Firmino, Liverpool (vs Stoke)
Sist ut har vi denna raket från Firmino som gärna får göra mer av det här nästa säsong. Tillhörde ju höstens offensiva sensation med övriga Liverpool-spelare och var en fin tillgång för oss Fantasy Premier League-spelare. Här förstår man varför han var ett populärt val! Fantastisk teknik och balans i avslutet, vältajmat och med en sann målskytts känsla och ett riktigt GOLAZO i alla bemärkelser. En riktig superstriker hade dock kanske väntat ner bollen och placerat? Äsch, låt oss inte klaga – njut istället!

//Olle @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!