Fred blev under gårdagen klar för United och blir klubbens andra värvning under sommaren. Tidigare har klubben presenterat Diogo Dalot som kom från Porto. 25-årige Fred har skrivit på ett 5 årskontrakt för klubben.

United bekräfta tidigare i månaden att dom hade kommit överens med Sjachtar Donetsk om en prislapp på 607 miljoner kronor på Fred. Brasilianaren kan dock komma att kosta klubben mer än så för om alla bonusar faller ut värderas beloppet till 715 miljoner kronor. I avtalet står det med att Fred har valmöjligheten att förlänga kontraktet med 1 år om han vill. Detta gör honom till den tredje dyraste Unitedspelaren någonsin.  Endast Lukaku och Pogba har kostar United mer.

José Mourinho är väldigt nöjd över värvningen och går ut och säger att Fred kommer att passa in bra i lagbygget samt att han är en spelare som kan lyfta dom andra spelarnas egenskaper. Han berömmer även hans passningsfot och blick för spelet och säger att med Fred kommer dom kunna höja laget ytligare en nivå i deras spel.

Fred säger till MUTV att han är tacksam och glad för att spela i världens största klubb. Han berömmer även Unitedtränaren och säger att han ser fram emot att arbeta med Mourinho som vunnit så många titlar som tränare och att det är en möjlighet som han inte vill missa.

Fred kom till Sjachtar Donetsk 2013 och har under den tiden vunnit tre ligatitlar. Han har under sina 5 år i klubben spelat 94 matcher och gjort 10 mål.

Fred är för närvarande i Ryssland med Brasilien och har än så länge inte fått spela något under de två första matcherna för Brasilien.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.