Inför den kommande åttondelsfinal mot Colombia så får Kane stort beröm från fotbollsexperten Jamie Redknapp. Redknapp uttalar sig om att Kane har samma inflytande på England som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har på deras respektive länder. 

Harry Kane har en så länge levt upp till förväntningarna på honom i VM. Under de två matcherna han har fått starta har han gjort 5 mål och snittar ett mål var trettionde minut vilket är bäst i VM. Kane har alltså bara fått spela två matcher i VM: mot Panama och Tunisien. Han fick sedan vila i gruppfinalen mot Belgien tillsammans med 8 andra spelare som tidigare fått starta för England.

Jamie Redknapp säger att Harry Kane kommer vara den avgörande spelaren om England ska lyckas gå långt i slutspelet eller inte. Redknapp menar att Kane är Englands nyckelspelare och att det är han alla pratar om när det rör sig om det Engelska landslaget. Harry Kane har även erfarenheten för att lyckas ta England långt, efter att ha misslyckat i EM 2016 där man åkte ut mot Island. Kane har tagit stor lärdom av det misslyckandet. Redknapp tycker att sig sett en stor förändring i Harry Kanes spel då Kane har blivit mer mogen både på och utanför plan och det har utvecklat Harry ännu mer.

Gareth Southgate säger i en intervju med Sky att han tidigare varit kritisk mot det Engelska landslaget. Han syftar på att spelarna tidigare har satt en sån stor press på sig själva att dom inte mår bra av det. Dessutom har England aldrig lyckats få ihop en grupp utan istället har man bara haft individualister och inte ett kollektivt lag. Därför har det inte gått Englands väg de senaste 20 åren. Gareth Southgate har istället fått ihop gruppen där det finns en god stämning. Han har även fått ner förväntningarna på landslaget så att spelarna inte ska kunna känna den oron dom tidigare haft.

Återstår och se ifall Kane och landslaget kan göra så att ”football’s coming home”.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.