Eden Hazard var under sommaren nära att lämna Chelsea. Sky sport experten Matt Law berätta att Hazard var nära att lämna Chelsea efter VM och att han under de tidigare säsongerna fått alldeles för lite frihet på vänsterkanten. 

Hazard har verkligen kommit igång under den nya tränaren Sari. Belgaren leder skytteligan efter fem omgångar med fem mål. Den nya tränaren Maurizio Sari sparar inte på lovorden och säger att hans siffror går att jämföras med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi och att han har potential att bli väldens bästa spelare.

Under övergångsfönstret i somras var det länga snack om att Hazard skulle gå till Real Madrid för att ersätta Cristiano Ronaldo. Chelsea satte då en prislapp på 2.3 miljarder på belgaren och det var länge aktuellt med en övergången till Madrid klubben.

Grunden till att Hazard ville lämna ska ligga i att den tidigare tränaren Antonio Conte gav han alldeles för lite yta på kanten. Hazard var då besviken och var osäker på sin framtid i klubben. Hazard valde då att vänta med att eventuellt lämna då Conte troligtvis skulle få sparken. Conte fick även sparken och in kom en Sari som spela en fotboll som passa Hazard mycket bättre. Belgaren fick en fri yta på kanten och fick ett förtroende från tränaren som gjorde att han verklige växte som spelare.

Hazard har än så länge gjort 5 mål och 2 assist på fyra starter och verkligen kommit igång i ett Chelsea som vunnit fem raka matcher. Fortsätter Hazard på den inslagna vägen så kanske Sari har rätt med hans tidigare uttalanden.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.