Eden Hazard har under en lång tid ryktats bort från Stamford Bridge. Efter hans senaste  uttalande så har ryktena spätts på. 

Under presskonferensen inför träningsmatchen mellan Belgien och Costa Rica berättar Hazard om framtidsplanerna. Han gick ut och sa sig vilja veta Chelseas framtidsplaner innan han bestämmer sin egna. Han har tidigare sagt att han vill vänta och se om klubben värvar några spelare innan han bestämmer sig. Belgaren vill också veta hur tränarsituationen kommer se ut då det länge ryktats om att Antonio Conte kommer lämna. Det har varit många olika alternativ som dykt upp som ersättare – bland annat Maurizio Sarri i Napoli, Diego Simione i Atletico Madrid och Luis Enrique senast i Barcelona.

The Telegraph avslöjar att Conte troligtvis kommer att lämna i sommar. Anledningen till att Chelsea avvaktar är att Real Madrid är ute efter en ny tränare och att Conte ses som ett alternativ. Ifall Conte lämnar för Real skulle Chelsea slippa betala en klausul på 9 miljoner pund som kompensation ifall han nu skulle få sparken från Chelsea.

Grunden till att Hazard vill lämna ska ligga i att klubbens ambitioner inte överensstämmer med hans egna. Detta ska vara anledningen till att Hazard har gått ut och satt press på klubben inför övergångsfönstret enligt sidan Independent.

Real Madrid har länge varit intresserade av att värva Hazard. Chelsea har satt en prislapp på 2 miljarder svenska kronor något som har fått marängerna att backa från den affären skriver Metro.

Hazard har ett kontrakt som sträcker sig till 2020 och har för tillfället fullt fokus på VM som börjar den här veckan.

Återstå alltså att se om Real Madrid kan landa både Conte och Hazard.

 

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

3 Kommentarer

Comments are closed.