Chelsea har inlett ligaspelet med 5 vinster och två oavgjorda och ligger enbart två poäng bakom de två delade serieledarna Liverpool och Manchester City som ligger på 19 poäng. En stor orsak till Chelseas starka start är deras vänsterytter Eden Hazard som verkligen har flugit i början av säsongen.

Hazard har aldrig inlett ligan så bra som nu och ligger för närvarande på ensam ledning i skytteligan med 6 mål. Belgaren ligger även etta i poäng ligan med 6 mål och två assist. Hazard har redan efter sju omgångar gjort mer poäng än vad han gjorde under hela 2016 i Chelsea. Belgarens mål per minut snitt är 7 gånger så bra som under 2016 och dubbelt så bra som hans tidigare bästa säsong.

En stor faktor till att Hazard har inlett så bra är tack vare tränaren Maurizio Sarri som givit han en fri roll på vänsterkanten som verkligen passat honom. Det kommer egentligen inte som en chock att det var just Sarri som utveckla Hazard så mycket. I Sarris tidigare klubb Napoli så var det samma historia med Dries Mertens och Lorenzo Insinge där hans spel och tillit till de kreativa anfallarna utvecklade dom.

Sari berättar i en presskonferens att han inte var ett dugg förvånad över belgarens utveckling och att han tror att han bara kommer att bli bättre och bättre. Italienare säger att Hazard inte vet vilken potential han besitter och att han kan bli världens bästa spelare.

Vi har aldrig sett en så bra Hazard som nu och frågan är ifall han till och med kan nå nya höjder eller ifall det börjar gå lite tungt för honom. För närvarande är det omöjligt att förutspå med det kommer bli spännande att följa belgaren denna säsong.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.