Vi är nu inne i slutspurten av Premier League. Till helgen väntas två toppmöten mellan Liverpool-Chelsea och Manchester City-Tottenham. Ett poängtappen för något av lagen kan resultera i att titeln går till konkurrenterna.

För fem år sedan var Liverpool med i titelstriden och hade chans och vinna sin första Premier League. De möte då Chelsea på hemmaplan i omgång 34 och åkte på en sur förlust som gjorde att de tappade guldet. Nu har de chans att ta revansch mot Chelsea och de kommer till matchen med 6 raka vinster. Chelsea har också en stark form där de vunnit deras 4 senaste möten i Europa League och Premier League. Liverpools Mohammed Salah gjorde mål senaste Premier League matchen mot Southampton efter att gått mållös i 9 raka matcher. Ifall Jurgen Klopp lyckas få igång Salahs målskytte så kan Liverpool bli tunga i slutspurten. Eden Hazard å andra sidan gjorde en makalös insats mot West Ham och kan han få med sig den formen till Liverpool matchen så kan merseyside klubben få det tufft.

båda lagen kommer till mötet med väldigt bra läge i truppen. Chelsea har sina viktiga spelare tillgängliga för spel och har enbart Marco Van Ginkel och Jamal Blackman borta. Liverpool har enbart Alex Oxlade Chamberlain borta.

Den andra stora matchen i helgen är emellan Tottenham mot Manchester City. Lagen mötes i Tisdags i Champions League där London klubben drog det längsta strået efter att Heung Min Son gjorde matchens enda mål i slutet av matchen. Det här blir det andra mötet av tre inom loppet av en vecka. Manchester City kommer till denna matchen som stora favoriter med tanke på skadeproblemen i Tottenham. Harry Kane drog på sig en ligament skada och ser ut att missa de kommande två matcherna mot City. Dele Alli ser också ut att missa spel mot City då uppgifter kommit ut om att han brutit armen. Målskytten i den senaste matchen Son är också osäker för spel. Sydkoreanen drog på sig en vadskada och det återstå och se ifall han kommer till spel inför lördagens match.

Båda lagen har ett tight spelschema där de spelar hela tre matcher inom loppet av en vecka. Med så mycket på spel så lär bägge lag ställa upp med bästa elvan återstå att se ifall de har energin för att klara av det. Blir spännande och se vilket lag som lyckas dra det längsta stråt och tar hem Premier League titeln.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.