I Sverige är fotboll den mest populära sporten och det är något som nordiska bookmakers har tagit vara på. Varje dag uppdateras deras sportbok med odds på svenska och utländska matcher. Genom att läsa den här artikeln kommer du att lära dig hur du kan jämföra fotbollsodds och satsa på ett vinnande sätt nästa gång du spelar.

Att få de bästa tillgängliga oddsen från bookmakers är viktigt för att du ska få bättre avkastning på dina vinnande bets. Kort sagt, om du inte får de bästa oddsen som finns på marknaden förlorar du pengar även om du vinner.

Små matcher och ligor kan vara ett smart val

Eftersom fotboll är en så pass populär sport finns det en otrolig bredd med olika erbjudanden hos bettingbolagen. Det brukar exempelvis finnas fördelaktiga odds på mindre matcher som inte alla spelar på. Vanligtvis är det svårare att hitta bra odds på stora matcher, eftersom oddssättarna brukar vara bra på att pricka in rätt resultat på matcher som den stora massan bettar på. Att istället satsa på mindre matcher och lag ökar dina chanser att hitta odds som du faktiskt kan vinna på.

På samma sätt kan matchens eller ligans underdog vara smart att hålla koll på. När ett lag eller en spelare undervärderas av bookmakerns oddssättare kan du ha en chans att vinna. Har du tillräckligt med information om matchens deltagare är det enkelt att identifiera när en underdog undervärderas.

Jämför olika bettingsidor

Att hitta ett antal bettingsidor som du skulle vilja spela på är viktigt i jakten på de perfekta fotbollsoddsen. Stora bettingbolag som till exempel Unibet och Betfair har ett enormt utbud av odds och det brukar även finnas lite mindre ligor och matcher.

Inom betting är information a och o, så att ta del av analyser och statistik är en viktig del i spelet. Stora bettingföretag brukar kunna erbjuda djupgående information som kanske inte alltid går att finna på mindre sidor. Att titta på en sida som www.bettingselskaper.com där du kan lära dig om olika odds och jämföra bettingsidor är ett bra första steg. De stora sidorna har inte alltid de bästa oddsen, utan ibland överraskar de mer okända doldisarna.

Odds förändras i realtid

Bettingsidornas odds förändras i realtid och påverkas mycket av spelen som kommer in. En bettingsida kan exempelvis ha mycket bra odds på en match en minut, sedan kommer det in stora spel som förändrar oddset på ett dåligt sätt för dig som spelare. Att bedöma vilka bettingbolag som har bäst odds kan därför vara svårt eftersom man kan spela på hundratals fotbollsmatcher. Som spelare är det därför ditt jobb att hitta de bästa oddsen på fotboll utifrån dina kunskaper. Om du blir medlem på flera bettingsidor kan du välja att spela på den sida som har bäst odds på den fotbollsmatch som intresserar dig. Eftersom fotbollsodds ständigt förändras gäller det att spela aktivt och analytiskt för att satsa rätt och gå ut som vinnare.

Dela