Hull hade en turbulent start på sin comeback till Premier League. Man startade säsongen med en otroligt tunn trupp och har under säsongen ibland kämpat för att få ihop en full bänk. Nu i januari var det mer händelserikt och den nya managern Marco Silva plockade in hela sju spelare.

Polacken Grosicki (Rennes) som gjorde ett bra EM i somras ansluter för 9 miljoner pund, den offensiva mittfältaren Evandro som öppnade målkontot mot Fulham senast kom kom från Porto. Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Alfred N’Diaye (Villarreal), Oumar Niasse (Everton), Andrea Ranocchia och Lazar Markovic (Liverpool) anslöt på lån och plötsligt ser truppen genast både bredare och starkare ut.

Jake Livermore och Robert Snodgrass har fått lämna för W.B.A respektive West Ham och framförallt Snodgrass är ett jobbigt tapp. Men det är ganska tydligt vad Hulls strategi är. Man satsar stenhårt på att klara nytt kontrakt och om man skulle åka ut så riskerar man inte att sitta med en massa spelare med dyr lön i Championship. En kortsiktig satsning för att göra en så bra vår som möjligt.

Ikväll möter man Manchester United. En klubb som man åkte ut mot i Ligacupen men som man faktiskt slog i det ena mötet. Om alla nyförvärv är redo för spel kan Hull mönstra följande elva:

Jakupovic
Maguire Dawson Ranocchia
Elabdellaoui N’Diaye Huddlestone Robertson
Markovic Hernandez Niasse

Sedan finns det spelare som Clucas, Grosicki, Evandro, Diomande och Shaun Maloney att slänga in i mixen och plötsligt börjar Hull se ut att ha en ganska stark trupp inför våren.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.