26 omgångar är spelade av Premier League och till helgen blir det FA-cup spel där omgång fem väntas. Således får de lag i bottenstriden tid att fila på deras spel då de har åkt ut. Medans bottenlagen står över spel denna vecka kan vi kolla på deras löjligheter till ett premier League kontrakt till nästa säsong.

I nuläget är det Fulham och Hudersfield som det inte alls ser ljust för men bortsett från det så är det väldigt öppet där det skiljer tre poäng mellan artonde placerade Southampton och trettonde placerade Crystal Palace.

Vi kan börja med och kolla i botten där Hudersfield enbart lyckats skrapa ihop 11 poäng. Det ser redan nu väldigt mörkt ut för Hudersfield del. Klubben har en trupp som helt enkelt inte håller den nivån som krävs. En av få i deras lag som håller en god nivå är Aaron Mooy men australiensaren kan inte själv vända på detta. Deras tidigare tränare David Wagner lämnade klubben i Januari där det var ett gemensamt beslut. Huddersfield anställde istället Jan Siewert som har sin största merit i att träna Borussia Dortmunds B lag. Med det sagt så tror vi att Huddersfield kommer på tjugonde plats.

Det laget som nu ligger på nittonde plats Fulham har haft det väldigt tufft i år. Nykomlingarna kom upp med ett spännande lag där många trodde att en mitten placering kändes given. Så blev det inte och Fulham har haft stora problem med deras försvarsspel och släppt in mest mål av alla lagen i de fem toppligorna i Europa. Klubben anställde Claudio Raneri i mitten av November men den tidigare premier league vinnaren har inte lyckats vända på den dåliga trenden. Klubben har mycket att jobba på och det ska mycket till för att hämta upp det gapet. Vi tror att Fulham slutar på en nittonde plats.

Det laget som kniper den sista kvalplatsen är Cardiff City av den enkla anledningen att klubben har en mycket sämre trupp än de andra lagen som krigar för överlevnad. Det som talar för dom är att de har två raka och att klubben har en god form som de kan ta med sig till kommande matcher men i slutändan kommer det synas att klubbens material inte håller Premier League klass. Där efter tror vi att Cardiff slutar på en artondeplats.

Laget som som hamnar på sjuttondeplats och till slut löser ett Premier League kontrakt tror vi är Burnley. Klubben har totalfloppat sett till deras fjolårs säsong. Den stora faktorn till att klubben löser det är för den kvalitén dom besitter och en trupp med mycket erfarenhet som brukar vara viktig i dessa tillfällen. Det som gör att dom är aktuella för att åka ner är deras tuffa spelschema som väntar. Klubben har enbart möt ett av de sex topplagen i ligan. Därefter kommer de behövas att de verkligen tar poäng mot konkurrenterna i botten när de får möjlighet till det. Vi tror att Burnley löser ett nytt kontrakt med nöd och näppe och därefter hamnar på en sjuttonde plats.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.