Vi går in i omgång 16 i premier league och det bjuds på ett riktigt toppmöte i Chelsea Manchester City. På förhand är City stora favoriter och med all rätt klubben har vunnit 13 av 15 matcher i ligan denna säsong. 

De obesegrade serieledarna går för sin åttonde raka seger och i vägen står fyran Chelsea som har haft det tufft på sistone. Chelsea har förlorat två av deras tre senaste matcher och har inte alls levererat.  Chelsea ser dock ut att göra två viktiga förändringar från onsdagens match mot Wolverhampton. In kommer Jorginho och David Luiz. Jorginho har varit en tongivande spelare för Chelsea denna säsong och kommer vara en viktig del ifall Chelsea ska lyckas spräcka citys obesegrade svit. 

Manchester City kan bli skriva historia ifall de vinner klubben har nämligen aldrig lyckats vinna 4 raka matcher mot Chelsea trots att klubbarna har möts  161 gånger. City får dock klara sig utan nyckelspelare som Sergio Aguero, Kevin De Bruyne, Benjamin Mendy och Vincente Kompany som är skadade. Chelsea har däremot samtliga spelare tillgängliga för spel inför Lördagens drabbning efter att Ross Barkley kommit tillbaka efter en vrist skada. 

Chelsea tränaren Maurizzio Sarri berömde City under en presskonferens och sa att de var det bästa laget i Europa. Pep Guardiola nekade och sa ” tack men vi är inte dom bästa om vi ska bli bäst måste vi vinna fler titlar”. Guardiola var väldigt ödmjuk inför mötet och berättade hur tufft  det var att komma till stamford bridge och få med sig tre poäng. 

Trots att Guardiola är så ödmjuk inför mötet så går det inte att neka att City är stora favoriter.  Premier League Experten Paul Merson är övertygad om att city kommer vinna och är tveksam ifall något lag i Premier League ens kan vinna mot City.

Matchen spelas på Stamford Bridge och startar klockan 18:30. 

Dela