Vi går in i omgång 17 av Premier League där vi bjuds på säsongens första North West Derby som spelas mellan Englands mest framgångsrika klubbar Liverpool och Manchester United. 

Inför detta möte ligger Liverpool på första plats efter att Chelsea slog City samtidigt som merseyside klubben besegrade Bournemouth. United ligger på en sjätte plats efter att man gått om Everton inför denna omgång. Det råder inga tvivel om vilka som är förhandsfavoriter mellan lagen. Liverpool ligger 16 poäng före United och har inlett säsongen på lyssnade sätt. När det gäller United så är det raka motsatsen laget är fortsatt ojämna där det ständigt sker konflikter mellan spelare och tränare detta leder det till att laget har underpresterat under denna säsong. 

Manchester United har för tillfället 6 spelare skadade Lindelöf, Rojo, Dalot, McTominay, Pogba och Sanchez. Dessutom missade De Gea och Matic matchen mot Valencia på grund av känningar så de är osäkert om de kommer till spel tills på söndag. 

Liverpool leder också av skadeproblem där tre stycken missar söndagens match Joe Gomez, Joel Matip, och Oxlade Chamberlain. Liverpools högerback Alexander Trent Arnold drog på sig en skada mot Napoli och det är osäkert om han kommer till spel tills Söndag. 

På förhand ser det ut som att Liverpool kommer plocka hem tre poäng utan några större svårigheter då de ligger 16 poäng före United. Med tanke på Uniteds skadeläge så behöver de rotera ordentligt och ett skadedrabbat United mot ett formstarkt Liverpool  känns som en för svår uppgift för United. Det ända som talar för United är att de inte har förlorat en liga match mot Liverpool på över 4 år. 

Matchen spelas på Anfiled och startar 17:00 på Söndag.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.