På lördag så ställs arsenal mot Chelsea i deras andra drabbning av säsongen. Båda lagen ligger i kampen om en Champions League plats till nästa säsong.

Detta derby brukar bjuda på ruskigt jämna möten. kollar man på de sju senaste matcherna har arsenal vunnit tre Chelsea vunnit tre och 1 match blev oavgjord. Så de tidigare mötena pekar just nu på att det kommer att bli en ruskigt jämn match. Ifall vi ska utgå ifrån formen på lagen så får man sig dock en annan uppfattning. Arsenal har tagit tre poäng på de tre senaste premier League mötena. Chelsea å andra sidan har på de tre senaste premier league matcherna tagit 7 poäng.

Arsenal har tre skadade till matchen Henrich mkhitaryan, Danny Welbeck och Rob Holding. Chelsea har enbart Mark Van Ginkel skadad. Så båda klubbarna har så gott som sina bästa spelare tillgängliga tills på Lördag.

Under fredagens presskonferenser fick Arsenals tränare Unai Emery frågan om Mesut Özil är med i matchtruppen tills på lördag. Emery säger att ”Özil har haft några skador som gör att han ibland kan spela och ibland inte kan spela. Jag vill att alla mina spelare ska ge samma jobb för laget och det är samma för Mesut. Förra veckan spela han inte men för mig är han som vilken spelare som helst. Nu är han okej och redo för att kunna spela”

Maurizzio Sarri fick frågan om Gonzalo Higuain och hur nära han var och ifall Morata var på väg bort. Sarri säger att ” Jag vet inte hur nära Higuain är jag önska jag visste så jag kunde hjälpa men jag vet inte” Sarri berättar även att Morata är redo att möta Arsenal och alla rykten runt han är en del av övergångsfönstret. ” Det är en väldigt jobbig stund för honom. Men det är normalt för en spelare att vara aktuell på marknaden i Januari. Jag tror att han är redo för spel och som i förra matchen kan jag välja något annat”.

Matchen spelas på Emirates Stadium och börjar 18:30 på Lördag.

Dela