Omgång 35 drar i igång i helgen och nu är det inte långt kvar. Då det är många lag som ligger efter med spelschemat kommer det att ske dubbelomgång för de lagen. Det blir alltså att räkna med Premier League fotboll även under vardagen nästa vecka.

På onsdag så är det dags igen för ännu ett stort derby att äga rum där Manchester lagen står för underhållningen. föra året när dom mötes i slutskedet av ligan lyckades United skjuta upp Citys titelfirande. I år kan det dock bli tufft. Efter Citys uttåg i Champions League kommer allt fokus läggas på ligan och med ett Liverpool med i toppen så lär det inte vara några bromsar på det här City laget. Båda lagen har dock en match att fokusera på innan dom möts. Manchester United åker till Goodison Park och gästar Everton och Manchester City tar emot Spurs.

Manchester United har haft det tufft på sistone med dåliga resultat och en skadedrabbad trupp. De har enbart lyckats skrapa ihop 2 vinster på deras 7 senaste matcher. Skadeläget i truppen ser betydligt bättre ut nu där ingen är skadad men Luke Shaw är avstängd och missar matchen mot Everton. För United är detta en måstematch då det kan vara avgörande ifall det blir Champions League spel till nästa säsong

Citys form är betydligt bättre laget har 10 av 11 vinster och truppläget ser väldigt bra ut där endast andra målvakten Claudio Bravo saknas. Det största frågetecknet i City är hur de studsar tillbaka efter deras uttåg i Champions League och det får vi svar på när de ställs mot just Spurs på lördag. För City gäller det att kunna ladda om för att fortsatt vara i ledning i Premier League. Ett poäng tapp för City kan betyda att titeln går till Liverpool.

City går in i mötet som stora odds favoriter trots att United har fördel med hemmaplan. Manchester United har inte vunnit en hemmamatch i ligan mot City sedan 2015. Det som egentligen talar för United är hur City reagerar på uttåget i Champions League och att man tidigare år slog dom med 3-2 vilket kan ge dom självförtroendet för att göra det igen.

Matchen spelas på Onsdag klockan 21:00 och det är på Old Trafford.

Dela