I helgen så drar Premier League igång igen efter att det varit cupspel i England. Till helgen bjuds det på några fina matcher som London derbyt mellan West Ham mot Arsenal. Liga tvåan City möter ett farligt Wolves men höjdpunkten denna helg är Spurs mot United.

Matchen på förhand känns extremt svårtippad med en känsla för att matchen kan gå hur som helst. Båda lagen har en fin form där Spurs har 3 av 4 vinster och United har 4 av 4 vinster. Båda lagen har mycket att spela för då Spurs jagar i toppen och är enbart två poäng bakom City och 6 bakom Liverpool. United fortsätter jaga en champions League plats och är tre poäng bakom Arsenal och 6 poäng bakom Chelsea som just nu har den sista Cl platsen.

Inför denna matchen ligger det största frågetecknet på Ole Gunnar Solskjaer och huruvida hans lag kan stå sig emot ett topplag som Spurs. Solskjaer levererade direkt när han kom till United men har än inte ställts mot något topplag och detta blir hans första stora prövning. Norrmannen kan dock få göra det utan lagets stora stjärna Paul Pogba som drog på sig en skada under Newcastle mötet. Fransmannen är tillbaka från skadan men Solskjaer är orolig ifall han är i matchform tills på söndag.

Spurs går in mötet en fin form där man senast slog Chelsea i Carabao Cup. Dock så finns inte Heung Min Son med i truppen då han är iväg och spelar det asiatiska mästerskapet. Det är ett stort tapp för Spurs då Son har varit en av lagets viktigaste spelare den senaste månaden. Så det kommer bli spännande och se ifall Tottenham kan hålla samma kavitet som tidigare utan sydkoreanen i laget.

Matchen är avgörande för båda lagen huruvida de vill hänga med i toppstriden respektive jakten på Champions League platsen. Matchen spelas på Wembley och börjat på Söndag klockan halv sex.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.