På söndag drar ett av världens största derbyn igång igen där de båda Manchester lagen ställs mot varandra på Etihad Stadium. Senaste gången de mötes sköt United upp deras titelfirande efter att dom lyckades vända ett 2-0 underläge till 3-2. 

Inför detta möte är City stora favoriter efter deras fina inledning med 9 vinster och två oavgjorda ligger de på en första plats med två poäng till godo. United å andra sidan har haft en tuffare inledning där de vunnit sex spelat oavgjort 2 och förlorat 3 det har lett till att de ligger på en sjunde plats. City har vunnit 5 av de sex senaste matcherna i premier league och United har enbart vunnit 2.

Detta blir det 177 mötet mellan lagen. United har fördel när det gäller det historiska resultatet där United har vunnit 73, city 51 och resterande 52 har blivit oavgjorda. Förra året så vann båda lagen en match. City vann på Old Traford med 2-0 efter att de spelat ut United. På Etihad Stadium slutade de 3-2 till United efter att de vänt ett 2-0 underläge.

Jose Mourinho är orolig inför det kommande mötet och menar att de ständigt släpper in första målet. Trots att United har vänt på resultatet de senaste gångerna har han svårt att se att det kommer att fortsätta så. City har vunnit samtliga matcher denna säsong där de har gjort första målet vilket inte direkt höjer Uniteds chanser att vinna.

Det mesta talar för city denna match efter deras fina inledning. Men man ska aldrig räkna bort United och ett exempel är Uniteds senaste match mot Juventus där dom lyckas vända 1-0 till 2-1 på Juventus Stadium.

matchen startar klockan 15:00.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.