Inför Sverige kvartsfinal mot England

0
71

Lördag den 7 Juli drar den största matchen på 24 år igång för Sverige. Det kommer bli ett hetlevrat möte mot England där båda lagen vill säkra en semifinal mot Ryssland eller Kroatien. 

Historiken mellan de två länderna är oerhört jämn men det är dock till Englands favör. De har totalt möts 24 gånger där England vunnit 9 gånger, Sverige 8 och 7 möten har slutat oavgjort. Trots dessa jämna siffror råder det en hybris i England inför mötet. Den gamla Chelsea spelaren Pat Nevin säger i en radio intervju att England vinner i 99 fall av 100 mot Sverige.

Om man läser vad de internationella tidningarna skriver inför matchen så får man intrycket att England är dom stora favoriterna. Den finns dock två tidningar som sticker ut och det är The Guardian och Gazzetta Dello Sport. The Guardian säger att man ska ta Sverige på allvar och att de värderar Sveriges chanser högre än Englands. Gazzetta Dello Sport säger att det kommer bli en jämn tillställning där det är 50/50 om vem som kommer ta sig vidare.

Läget i Englands trupp är för närvarande kritiskt där många spelare är utmatade från mötet mot Colombia. Spelare som Kyle Walker, Harry Kane och Dele Alli fick genomgå behandlingar efter mötet för att kunna återhämta sig. Det ser mörkt ut för Dele Alli som inte verkar hinna återhämta sig till mötet. Ashley Young och Jamie Vardy (ljumskskadad) kommer troligtvis inte vara vara tillgänglig till mötet mot Sverige.

Läget i Sveriges trupp ser ljusare ut särskilt efter beskedet om att Ekdal är tillbaka i träning igen. Ekdal drog på sig ett fotskada i mötet mot Schweiz och halta runt under en lång period i matchen men verkar vara tillgänglig för spel nu. Det ända tunga beskedet för svensk del är att Lustig är avstängd efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort i turneringen.

Nu går VM in i sitt slutskede och vi får hoppas på att vårat landslag fortsätter i inslagen väg.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.