Gameweek 29 drar igång i helgen där det bjuds på flera spännande möten. Det bjuds på hela tre derbyn i Premier League där Chelsea Fulham möts och ett Merseyside derby mellan Liverpool Everton ska spelas. Höjdpunkten denna omgång är dock North London Derby.

I mångas ögon är detta Englands största derby med tanke på historian mellan dessa två lag. Deras historia går tillbaka ända till 1913 när Arsenal flytta från Östra London till Norra London och till den klassiska arenan Highbury som bara låg ett stenkast från White Hart Lane.

Efter första världskriget skulle man utöka högsta ligan med två lag och Tottenham och Chelsea låg på 20 och 19 plats. Arsenal låg på sjätte plats i andra ligan och Arsenals ordförande Henry Norris lyckades lösa om omröstning mellan Tottenham och Arsenal om vilka som skulle spela i högsta ligan och Arsenal vann med 18-8 och gick upp i första ligan och Tottenham åkte ner. Ända sedan dess har de två lagen haft en rivalitet mellan varandra.

Om vi bortser från rivaliteten och fokuserar på morgondagens match. Tottenham kommer från en tung period där de har två raka förluster mot Burnley och Chelsea. Arsenal kommer till matchen med tre raka vinster i ligan där de ställts mot Huddersfield, Southampton och Bournemouth. Trots Spurs form så kommer dom till detta möte som oddsfavoriter mycket tack vare hemmaplans fördelen.

Efter Spurs två raka förluster har det jämnat ut sig i kampen om en Champions League plats. Tottenham är fyra poäng framför Arsenal fem poäng framför Manchester United och Sju poäng framför Chelsea. Så vid en eventuell förlust för Spurs så blir det en riktigt dramatisk kamp om CL platsen där alla fyra ovannämnda lag har chans att knipa en plats.

Spurs kommer till matchen med Harry Kane som gjorde comeback mot Burnley. Spurs har annars bara en spelare skadad i nuläget och det är Dele Alli och det finns fortfarande inget datum för när han kommer tillbaka.

Arsenal har för tillfället tre spelare långtidsskadade Welbeck, Holding och Bellerin. Koscielny skada knät mot Bournemouth men tränar fullt med laget så det ser ut som att han är tillgänglig för spel. Lichtsteiner skada sig mot Southampton och missa Bournemouth matchen men är tillbaka i full träning och ser också ut att kunna återvända till morgondagens match.

Matchen spelas på White hart Lane och startar på Lördag klockan 13:30.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.