Landslagsuppehållet går mot sitt slut och då drar Premier Leagues nionde omgång igång. Under de åtta tidigare omgångarna har det skett många floppar men även många överraskningar. Det finns två i båda kategorierna som är värda att nämnas. 

Den första överraskningen är AFC Bournmouth som har stått för en imponerande start av säsongen. Eddie Howe har verkligen gjort framsteg med The Cherries. Howe har lyckats få ut maxprestationer från spelare som Callum Wilson, Joshua King och Ryan Fraser. Deras bästa prestation var mot Watford borta där de spelade ut dom helt och hållet.

Den andra överraskningen är liga tvåan Chelsea. Inför säsongen så hade man inte riktigt grepp om Chelsea och hur det skulle gå. Nu ser man vilket fantastiskt jobb Maurizzio Sarri har gjort. Sarri har utvecklat spelare samt en spel ide som gör Chelsea till en farlig utmanare till de andra toppkonkurrenterna. Fortsätter de på detta spår så lär de vara med och slåss om titeln i år.

Den första floppen är West Ham United som verkligen har haft en tung start på säsongen. London klubben förlorade de fyra inledande matcherna och låg ett tag sist i tabellen. de lyfte sig dock och fick med goda resultat mot topplag som Chelsea och Manchester United dock så åkte dom på en ytligare tung smäll när de förlora mot Brighton. Det ser just nu tufft ut för West Ham och något måste hända för med de förutsättningar de har ska de inte ligga på en 15 plats.

Den andra floppen är Manchester United som ligger på en åttonde plats. En åttonde plats är inget annat än ett stort fiasko för världens rikaste klubb. United har haft ett ganska tacksamt schema på säsonginledningen men klubben har inte lyckats ta vara på det. Nu är klubben i ett riktigt blåsväder där de gått rykten om att tränaren ska ryka och en spelare trupp som tappat förtroende för honom. Något måste hända i United annars kan det bli en jobbig säsong.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.