Jack Wilshere berättade under gårdagskvällen att han inte kommer förnya sitt kontrakt, med Arsenal, som sträcker sig månaden ut.

Wilshere la under gårdagen ut en bild på sin Instagram där han berättar att han och Arsenal kommer att gå skilda vägar. Wilshere ska haft samtal med klubben under en lång tid om ett nytt kontrakt men efter att Unai Emery blev ny tränare för klubben ändrades planerna. Engelsmannen fanns inte med i Emerys framtidsplaner. Emery erbjöd honom ett kontrakt med lägre lön och mindre speltid. Wilshere hade inga problem med löneminskningen men han kunde inte acceptera att han fick begränsat med speltid. Därefter kände Wilshere att han inte hade något annat alternativ än att hitta en ny klubbadress.

Wilshere har för närvarande ingen ny klubbadress men klubbar som West Ham, Crystal Palace och Juventus har visat intresse för honom. Wilshere har meddelat att han behöver tid till att fundera över vilken klubb som blir hans nästa steg i karriären.

Arsenal Fan TV är besvikna över klubbens agerande. De menar att klubben drar ut på att skriva nya kontrakt med spelarna vilket ofta leder till att spelarna lämnar som bosman eller säljs för billigt. De ska även vara besvikna över att klubben inte förnyade hans kontrakt med tanke på att han var en av få som hade ett riktigt klubbhjärta, dvs var en riktig gunner, i den nuvarande truppen.

Jack Wilshere kom till Arsenal som 9-åring och stannade i 17 år. Under hans tid i klubben har han gjort 197 matcher och 14 mål.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.