Arsenal inledde ligaspelet på sämsta tänkbara sätt med att förlora två raka matcher. Men efter den sega inledningen lyfte sig laget de lyckades vinna utan att leverera men nu har de utvecklat ett sevärt spel som både är effektivt och roligt att kolla på. 

Efter den sega inledningen har laget tagit 11 raka vinster både i ligan och i olika cuper. Laget har verkligen hittat målformen och hittills har de gjort 22 mål på 9 matcher enbart Manchester City har en högre siffra. En stor orsak till att de har hittat målformen är att anfallarna Aubameyang och Lacazette kommit igång. Aubameyang har hittills gjort 6 mål och Lacazette har gjort 4 mål tillsammans har de nästan stått för hälften av lagets mål.

Unai Emery har verkligen lyckats få in sin spel ide i laget. Arsenal legendaren Sol Campbell  har fullt förtroende för den nya tränaren. Engelsmannen berättar att Emery har planterat en Barcelona spelstil som han tror kommer passa laget väl. Sol tror att laget kan vara med och utmana ifall de fortsätter att utveckla spel iden. Campbell är säker på att laget kommer att bli mer och mer bekväma med sin spel ide då det tar tid för spelarna att kunna anpassa sig till den.

Arsenal ligger för närvarande på en fjärde placering och  har 5 poäng upp till serieledarna Liverpool som har spelat en match mer. Arsenal ställs idag mot Crystal Palace borta och har chans att ta in på serieledarna.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.