Äntligen är Champions League tillbaka och förgyller återigen vår vardag med högklassig fotboll. I år går Manchester City in som favoriter till att ta hem den ärorika bucklan trots att klubben aldrig har vunnit titeln.

City har haft det tufft ute i Europa och har under Pep Guardiolas ansvar inte lyckats ta sig vidare från kvartsfinalen. Hur ska Manchester klubben gå tillväga för att äntligen lyckas ta hem den ärofyllda titeln? City var under förra året enbart en VAR situation ifrån att ta en semifinal plats.

City har nu värvat in två nya högklassiga spelare som kan hjälpa city till att ta sig till ytligare en nivå. nyförvärvet Rodri erbjuder en passningsfot som kan öppna uppspelet och portugisen jao Cancelo är en offensiv högerback som erbjuder hjälp i offensiven för yttrarna. Dessa två ger en större bredd som kan hjälpa city att klara av både Premier League och Champions League spelet. Den kanske största skillnaden från förra säsongen är att City har en hel Kevin De Bruyne som det går att argumentera för är lagets viktigaste spelare. Kan belgaren vara den avgörande faktorn till att laget tar sin första Champions League titel?

De andra favoriterna till att ta hem bucklan är Barcelona, Liverpool och Juventus. Det allra största hotet är de förstnämnda Barcelona som verkligen gjort ett starkt sommarfönster. Klubben har fått en Frenkie De Jong och Antoine Griezmann. Dessa två nyförvärv tillsammans med den truppen man redan har kan bli svårstoppad får de igång maskineriet så kan till och med favoriterna Manchester City få svårt att stoppa dom.

Det återstå och se vilka som kommer att få lyfta den ärorika bucklan.

Dela