Ikväll ställs Sverige mot Tyskland i den andra gruppspelsmatchen för de båda lagen. Den tyska maskinen efter förlusten mot Mexiko spelar med kniven mot strupen mot ett Sverige som har tryggheten av en vinst i öppningsmatchen.

En viktig kugge i Sverige för att laget ska ha möjlighet att skrälla mot Tyskland är Viktor Nilsson Lindelöf som till vardags spelar i Manchester United och är van vid att hantera motstånd i världsklass. Vi kan förvänta oss en matchbild med ett defensivt Sverige mot ett Tyskland som måste anfalla. Det kommer att krävas en solid insats av våra mittbackar, Lindelöf och Granqvist, om vi ska ha en möjlighet att få med oss någon poäng mot tyskarna.

Under Sveriges första match i VM fanns inte Lindelöf med i truppen. Orsaken till att Viktor saknades var att han var febersjuk. Pontus Jansson fick istället starta för Sverige bredvid Granqvist som tillsammans stod för en god insats i matchen mot Sydkorea.

Lindelöf har under den gångna säsongen med Manchester United haft svårt att anpassa sig till den Engelska fotbollen och därefter fått begränsat med speltid. United tränaren Mourinho har fortsatt förtroende för svensken och säger att Viktor är ung och hans tid kommer. Mourinho sa även att  han inte är besviken över värvningen i en intervju med portugisiska Record. Engelska media har däremot gått hårt mot svensken och säger att det är en av dom sämsta värvningarna under den förra säsongen.

Lindelöf har varit aktuell för en utlåning till Wolverhampton för att få mer speltid. Everton ska även också visat intresse för svensken men det ska gälla en permanent värvning till Goodison Park i så fall.

Vi får hoppas att Lindelöf och kompany lyckas få med sig minst en poäng i mötet ikväll.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.